Άσκηση λειτουργίας του συστήματος αποστολής SMS σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 12.00 το μεσημέρι, παρουσία του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Τα γραπτά μηνύματα θα φτάσουν στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών που θα βρίσκονται κατά την ώρα της άσκησης στη Σύρο. Η επιλογή του συγκεκριμένου νησιού έγινε διότι είναι γεωγραφικά ορισμένο και επειδή είναι πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Σημειώνεται ότι στην άσκηση δεν θα περιληφθούν όσα κινητά τηλέφωνα λαμβάνουν σήμα μέσω υπηρεσιών roaming.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στο πλαίσιο υλοποίησης του 112 (το οποίο θα έχει παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2019), θα διεξαχθεί δοκιμή αποστολής ειδοποιήσεων CBS σε όσα κινητά θα βρίσκονται εκείνη την ώρα στην ίδια περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι η «ενδιάμεση λύση» με SMS έχει εξαγγελθεί στις 12 Ιουλίου από τον πρωθυπουργό ως μια προσωρινή κάλυψη λειτουργιών του 112 που δεν είναι ακόμα διαθέσιμες, μέσω της αποστολής συμβατικών γραπτών μηνυμάτων σε όσα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται εντός των περιοχών ενδιαφέροντος.

Η «ενδιάμεση λύση» με SMS θα παραδοθεί πλήρως λειτουργική τεχνικά εντός του χρονοδιαγράμματος του ενός μήνα που τέθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης