Ανακοίνωση εξέδωσε η «Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων» μετά τη θετική εξέλιξη της υπόθεσης του Νίκου Ρωμανού.

Η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύστερα από 31 ημέρες απεργίας πείνας, δίνοντας μια σκληρή και συνεπή μάχη, ο αναρχικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός νίκησε.

Ανάγκασε την κυβέρνηση της αδιαλλαξίας και της μηδενικής ανοχής να υποχωρήσει, απέδειξε ότι ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και έδειξε σε όλη την κοινωνία, ακόμα και σ’ αυτούς που κάνουν ότι δεν βλέπουν, πόσο σημαντική αλλά και πόσο μοναδική και πολύτιμη είναι η πράξη της αλληλεγγύης.

Ως Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων είμαστε χαρούμενοι που συμμετείχαμε σ’ αυτό το πολύμορφο κίνημα το οποίο πλαισίωσε τους απεργούς πείνας (Νίκο Ρωμανό, Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Μπουρζούκο και Δημήτρη Πολίτη) όλες τις προηγούμενες ημέρες και δεν άφησε ούτε στιγμή την κυβέρνηση να πιστέψει ότι είναι μόνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά η θέση μας για τα ηλεκτρονικά δεσμά (βραχιολάκι) δεν διαφοροποιείται. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι δεν αξίζουν σε κανέναν άνθρωπο. Και για κανένα λόγο δεν πρέπει να  κατοχυρωθούν στη συνείδηση της κοινωνίας ως μέτρο που εξασφαλίζει περισσότερη ελευθερία.

Έχουμε λοιπόν μπροστά μας, όλοι, νέους αγώνες για την κατάργησή τους καθώς και για το
γκρέμισμα των φυλακών τύπου Γ, στις οποίες θεωρούμε ότι η απεργία πείνας του φοιτητή πλέον Νίκου Ρωμανού κατάφερε το πρώτο πλήγμα.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
www.tokeli.gr

Διαβάστε επίσης:

Νικητής βγήκε ο Ρωμανός, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014, 14:06

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης