Ημέρες Πάσχα θα θυμίζει η σημερινή Πρωτομαγιά με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να στήνουν μπλόκα σε κεντρικές αρτηρίες και να μοιράζουν τσουχτερά πρόστιμα σε όσους μετακινούνται χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Και αυτό γιατί το εν λόγω τριήμερο θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμο.

Στον δρόμο θα βρίσκονται περίπου 3.000 αστυνομικοί για να φροντίσουν ότι οι πολίτες θα… μείνουν στο σπίτι τους και δεν θα προβούν σε άσκοπες μετακινήσεις. Παράλληλα θα υπάρχει μέριμνα ώστε να αποφευχθούν οι συνωστισμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στα πρόστιμα, αυτά θα διαμορφώνονται στα 300 ευρώ για όσους προσπαθήσουν να μετακινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα γίνεται και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων για 60 ημέρες και θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις.

Επίσης, για ακόμα μια φορά, θα πετούν τα drones της ΕΛ.ΑΣ. και έτσι το Κέντρο Επιχειρήσεων θα έχει συνεχώς αναλυτική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές.

Όσον αφορά τώρα σε διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, αστυνομικοί θα κάνουν συστάσεις προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ατόμων που θα συμμετέχουν σε αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται δημόσια συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων, με το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά άτομο.

Ο στόχος είναι να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διασποράς του ιού από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία, ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος χαλάρωσης των πολιτών λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας. 

«Αύριο υποδεχόμαστε την Πρωτομαγιά. Θα την περάσουμε διαφορετικά, όπως και το Πάσχα» ανέφερε την Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η υγεία των πολιτών. Όπως διευκρίνισε, τα μέτρα θα ισχύσουν στο ακέραιο έως τη Δευτέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε και την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, κανένα όχημα δεν θα διέρχεται από τους σταθμούς διοδίων των εθνικών οδών και της Αττικής Οδού χωρίς έλεγχο, ενώ το ίδιο θα γίνεται και στους παράδρομους. Εντατικοί θα είναι επίσης οι αστυνομικοί έλεγχοι και σε μεγάλους οδικούς άξονες. Έλεγχοι όμως θα διεξάγονται και σε πάρκα, παραλίες και βουνά. 

Το βάρος στα μπλόκα θα πέσει σε περιοχές όπως Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Λαυρεωτική, Ραφήνα, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκονται επίσης η Πεντέλη, η Πάρνηθα, ο Υμηττός, η παραλιακή ζώνη και ο Πειραιάς.

Εκτός αυτού, περιπολίες με μεγάφωνα θα γίνονται στις πόλεις καθ’ όλη τη σημερινή ημέρα για την αποφυγή συγχρωτισμού πολλών ατόμων σε γλέντια σε αυλές σπιτιών, πιλοτές και ταράτσες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης