Τρομερής έντασης θύελλα με χαρακτηριστικά τις σφοδρές ριπές ανέμου, την καταρρακτώδη βροχή και την παντελή έλλειψη ορατότητας σάρωσε τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας. Η πρωτοφανής σε ένταση θύελλα ξεκίνησε στις 16:45 με ξαφνικό αέρα που σάρωσε την περιοχή μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά.

Η ποσότητα του νερού που έπεσε στον Βόλο από τα πρώτα λεπτά της θύελλας είναι πρωτοφανής και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ την ίδια ώρα σε πολλές περιοχές έπεσε χαλάζι και προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα, που ακινητοποιήθηκαν λόγω της έλλειψης ορατότητας που δεν ξεπερνούσε τα 20 μέτρα. Δεκάδες τέντες σπιτιών και διαμερισμάτων καταστράφηκαν, ενώ δέντρα και κλαδιά δέντρων έπεσαν σε πολλούς δρόμους και πάρκα του Βόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αναμενόμενα, συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική που δέχτηκε πολλές κλήσεις για βοήθεια, αλλά και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, καθώς πολλά σκάφη βρέθηκαν στα ανοιχτά της θάλασσας, παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έπεφταν συνεχώς κεραυνοί, ενώ η χαλαζόπτωση συνεχίστηκε έως τις 17:05 και στους δρόμους του Βόλου η κυκλοφορία ήταν μηδενική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο/Φωτογραφίες: thenewspaper.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης