Ρίσκαρε αλλά … έχασε! Δικηγόρος Πειραιά προσπάθησε να πάρει το εφάπαξ και να συνεχίσει να εργάζεται αλλά δεν τα κατάφερε!

Ο δικηγόρος με το πρόσχημα ότι αποχωρεί από το επάγγελμα, ζήτησε να πάρει το εφάπαξ και μόλις το εισέπραξε, επανήλθε στα ..δικαστήρια. Γρήγορα όμως το κόλπο του έγινε αντιληπτό από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων που τώρα τον υποχρεώνει να επιστρέψει εντόκως γύρω στα 45.500 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγκεκριμένος έλαβε το εφάπαξ τον Σεπτέμβριο του 2015, λίγες μόλις ημέρες μετά την παραίτηση- αποχώρηση του από μεγάλο Δικηγορικό Σύλλογο στον οποίο ήταν εγγεγραμμένος από το 1970 ενώ του απονεμήθηκε και ο τίτλος του «επίτιμου δικηγόρου».

Ωστόσο, μετά την είσπραξη των χρημάτων ο τέως δικηγόρος φέρεται να υπέβαλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτηση επαναδιορισμού του στο Σύλλογο η οποία έγινε δεκτή.

Στην εκπνοή του Σεπτεμβρίου του 2015 γνωστοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και ο δικηγόρος εμφανίστηκε και πάλι ως ενεργός δικηγόρος στα μητρώα του Συλλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων, ωστόσο, προσέφυγε στα Πολιτικά Δικαστήρια, διεκδικώντας την επιστροφή του εφάπαξ υποστηρίζοντας πως η αποχώρησή του δικηγόρου ήταν προσχηματική, εικονική και έγινε για να εισπράξει τα χρήματα. Μάλιστα, το Ταμείο στην προσφυγή του υποστήριξε πως ο δικηγόρος με τη συμπεριφορά του παραβιάζει τα χρηστά ήθη και την καλή πίστη.

Τελικά, το Πρωτοδικείο δικαίωσε το Ταμείο κρίνοντας πως ο δικηγόρος με τις ενέργειες του το ζημίωσε και τον υποχρεώνει να επιστρέψει τα χρήματα εντόκως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης