Βίντεο/Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης, Χάρης Γκίκας

Άδειοι είναι οι δρόμοι της Αθήνας από τις πρώτες ώρες της επιβολής του lockdown στη χώρα, καθώς όπως φαίνεται οι πολίτες συμμορφώθηκαν στα μέτρα που πάρθηκαν για την μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Οι λιγοστοί κάτοικοι που βρίσκονται στους δρόμους έχουν μαζί τους την βεβαίωση που αποδεικνύεται ο λόγος της μετακίνησης, ενώ άλλοι επιδεικνύουν κατά τους ελέγχους, το sms που έστειλαν στο 13033 πριν αναχωρήσουν απο την οικία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μπορείτε να δείτε μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που εξασφάλισε το zougla.gr οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι άδειοι, τα μαγαζιά κλειστά και η αστυνομία δίνει το παρών σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης.

Στα μέσα μεταφοράς η κίνηση έχει μειωθεί αισθητά αν και σήμερα είναι Σάββατο, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του έτους θα αυξηθούν τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τους πολίτες της πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι οι έλεγχοι από την αστυνομία έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου, ώρα έναρξης του lockdown και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκειά του σε όλη τη χώρα. Το πρόστιμο στους παραβάτες διπλασιάζεται από σήμερα και ανέρχεται πλεόν σε 300 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις επιχειρήσεις και στα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους, δηλαδή μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας ή της αναστολής προσέλευσης κοινού, επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας, επιβάλλεται για την ίδια παράβαση διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

 

 

‘Ελεγχοι της αστυνομίας στη λεωφόρο Συγγρού

 

Δείτε φωτογραφίες από τους ελέγχους της αστυνομίας στη λεωφόρο Συγγρού

Υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων απολυμαίνουν τους δρόμους στο Μοναστηράκι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης