Προτάσεις για μελλοντική συνεργασία, κυρίως στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατέθεσε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που έγινε στην Πάτρα, στην οποία συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, δήμαρχοι μεγάλων πόλεων της Περιφέρειας, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων κ.ά..

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών που έχει σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας ο Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, ως εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα του μπορεί να προσφέρει τεχνογνωσία, αλλά και μεταφορά εμπειρίας, όπως για παράδειγμα με την έλευση στελεχών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση σε διάφορα ζητήματα, μεταξύ αυτών και στη διαχείριση των απορριμμάτων. Ακόμη, τόνισε ότι θα πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ, όσον αφορά στο θέμα των συνεργασιών, σημείωσε ότι θα μπορούσαν να επεκταθούν και στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της παροχής υπηρεσιών υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, περιέγραψε τις βασικές αναπτυξιακές προοπτικές αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια. Ειδικότερα, περιγράφοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της Δ. Ελλάδος, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στη διαχρονική της υστέρηση με όρους κατά κεφαλήν ΑΕΠ, στην ύπαρξη ισχυρού πρωτογενούς τομέα, στη σημασία της ως πύλης εισόδου-εξόδου προς την Ευρώπη, στη θέση της στο παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι, λόγω της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και στις δυνατότητές της λόγω της ύπαρξης σημαντικών ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης: Επαφές Φούχτελ στην περιφέρεια Πελοποννήσου, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012, 14:44

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης