Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ζητώντας να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση – ένα έγκλημα το οποίο φέρεται ότι διέπραξε νηφάλιος, πιάνοντας στην κυριολεξία το θύμα στον ύπνο.

Δυόμισι ώρες αφότου η Καρολάιν είχε πέσει να κοιμηθεί, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, την έπνιξε και στη συνέχεια έφερε δίπλα της και το μωρό τους. Ο αγωνιώδης θάνατος της κοπέλας, ο οποίος συγκλόνισε την κοινή γνώμη μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος, προκάλεσε αίσθηση και στον εισαγγελέα, ο οποίος τόνισε το στρες που έζησε το θύμα για πέντε ολόκληρα λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην 24 σελίδων πρότασή του ζητά την παραπομπή του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Κάρολαιν Κράουτς σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και κακοποίηση ζώου σε βαθμό κακουργήματος, ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση λόγω των ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον εισαγγελέα «η ήρεμη ψυχική κατάσταση στην οποία τέλεσε την πράξη συνάγεται από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσής της». Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να περιγράφει αναλυτικά τους παράγοντες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία έγινε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από τον δράστη. «Η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικίας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών Αρχών» ήταν τα στοιχεία του εγκλήματος που καταδεικνύουν, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, την ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά την οποία ο κατηγορούμενος τέλεσε το έγκλημα.

Στο σκεπτικό του εισαγγελέα γίνεται αναφορά στη συμπεριφορά του κατηγορουμένου, η οποία στόχευε στον αποπροσανατολισμό και τη σύγχυση των αστυνομικών Αρχών, αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που τέλεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, ενώ εκείνος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είναι ο προστάτης της. Δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του, αν και επρόκειτο για τη μητέρα του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε αφορμή για την πράξη του, την οποία εκδήλωσε όταν το θύμα ήταν ανυποψίαστο και ανύποπτο, καθώς κοιμόταν ήδη για δυόμισι ώρες», φέρεται να αναφέρει.

Ειδική μνεία φέρεται να έκανε ο εισαγγελέας και την ιατροδικαστική έκθεση, εξηγώντας ότι ο πνιγμός είχε πεντάλεπτη διάρκεια, κάτι που προκύπτει από τους σφυγμούς της Καρολάιν. Ο θάνατός της ήταν αγωνιώδης, ενώ δοκίμασε ψυχικό και σωματικό στρες κατά τη διάρκεια του εγκλήματος. Ο κατηγορούμενος, μάλιστα, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το 11 μηνών παιδί του και να εξολοθρεύσει τον πέντε μηνών σκύλο του.

«Η νηφαλιότητα στην προμελέτη του σχεδίου συνάγεται από το ότι φρόντισε να αχρηστεύσει την κάμερα για να μην υπάρχουν οπτικές αποδείξεις σε βάρος του. Σχεδίασε και παρουσίασε ένα σενάριο ψευδές και, για να υποστηρίξει όλο αυτό το σχέδιο, δέθηκε ο ίδιος και έδεσε το θύμα, ενώ επιχείρησε παραπλανητικές τηλεφωνικές κλήσεις, καλώντας το 1000 και το 180, για να δείξει ότι αστοχεί, επειδή ήταν δεμένος», φέρεται να εξηγεί ο εισαγγελέας, συμπληρώνοντας πως επέδειξε υποκριτική συμπεριφορά όταν εμφανιζόταν θλιμμένος στην κηδεία και στο μνημόσυνο του θύματός του.

Η επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Οριστικά ανατίθεται η επιμέλεια της Λυδίας στη μητέρα της Καρολάιν και γιαγιά της, ρυθμίζοντας, έτσι, τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει τη ζωή του το μικρό κοριτσάκι, που έχασε τη μητέρα του από τα χέρια του πατέρα της, σε ένα έγκλημα το οποίο συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.

Με την υπ’ αριθμόν 1918/21 απόφασή της, η πρόεδρος Μαρία Βογιατζάκη υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική αίτηση και διέταξε:

– Την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον κατηγορούμενο συζυγοκτόνο.

– Την ολική ανάθεσή της στη μητέρα της Καρολάιν και γιαγιά της μικρής, Σουζάνα.

Ρυθμίζει, δε, την επικοινωνία με τους δύο παππούδες, γονείς του συζυγοκτόνου, από τις 10.00 έως τις 14.00 το τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης