Να ανοίξει για το κοινό ο ιστορικός Βοτανικός Κήπος του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), έκτασης 7 στρεμμάτων στο Βοτανικό, αποφάσισαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο πρύτανης του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Θάνος Δημόπουλος, στη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο και με την οποία εγκαινίασαν μια πολύπλευρη συνεργασία.

Συγκεκριμένα συμφώνησαν, όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, σε ένα κοινό προγραμματισμό παρεμβάσεων και δράσεων με πιο άμεση αυτή που αφορά τον Βοτανικό Κήπο. Τα περισσότερα από τα 200 είδη φυτών που καλλιεργούνταν στον κήπο και τα μεγάλα δέντρα ιστορικής σημασίας, ορισμένα ηλικίας μεγαλύτερης του αιώνα όπως π.χ. παλαιά κυπαρίσσια, φοίνικες των Καναρίων κ.α. με τον κατάλληλο σχεδιασμό και με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, θα καταστήσουν τον Βοτανικό Κήπο του ΕΚΠΑ έναν νέο κήπο για όλους, μια ανάσα ζωής για την Αθήνα και τους ανθρώπους της, τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η συμφωνία προβλέπει ακόμη την βελτίωση από πλευράς δήμου στον περίγυρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδιαίτερα της Νομικής Σχολής της κατάστασης στον τομέα της καθαριότητας, την ενίσχυση του φωτισμού ώστε οι χώροι να γίνουν ασφαλέστεροι κ.α. την από κοινού στήριξη προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που ζουν στην Αθήνα και κοινές δράσεις και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι εγκαινιάστηκε «μια συνεργασία με το ιστορικότερο Πανεπιστήμιο της χώρας που είμαι βέβαιος ότι θα ωφελήσει σημαντικά την Αθήνα, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, αλλά πιστεύω και το ίδιο το Ίδρυμα στο οποίο θα είμαστε συνεχώς δίπλα του».

Ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, τόνισε ότι το ΕΚΠΑ «όχι μόνο με το Εκπαιδευτικό, το Ερευνητικό και το Κλινικό έργο του, αλλά και με το ευρύτερο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο του, βρίσκεται μέσα στην πόλη της Αθήνας και θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Ο δε ρόλος του Δήμου Αθηναίων σχεδόν σε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων, και κατ’ επέκταση η αρωγή του στους φορείς της Πόλης, είναι καταλυτικός και αναγκαίος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης