Ιούλιος 2009. Η “Zoύγκλα” αποκάλυπτε το όργιο πολεοδομικών παραβάσεων στο παραθαλάσσιο κτήμα της Μαργαρίτας Παπανδρέου, μητέρας του πρώην πρωθυπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φεβρουάριος 2013. Τέσσερα χρόνια μετά -ω του θαύματος!- οι τοπικές αρχές του Δήμου Κορινθίων και η Πολεοδομία επιβάλλουν πρόστιμο, δίχως ωστόσο να διευκρινίζεται στο σχετικό πόρισμα εάν έγινε καταπάτηση αιγιαλού.

Ο Δήμος Κορινθίων διαπίστωσε πολεοδομικές παραβάσεις στο «Κτήμα Μαργαρίτα» και έκανε την αρχή με πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πόρισμα των ελεγκτών αναφορικά με το εξοχικό της οικογένειας, στο οποίο ζει μόνιμα η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου, γίνεται λόγος για παραβάσεις στην ανέγερση πέργκολας στο χαγιάτι αλλά και στην περιτοίχιση του οικοπέδου με συρματόπλεγμα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Αυθαιρέτων του δήμου, η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου οφείλει να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα κτίσματα.

Ο αντιδήμαρχος Κορινθίας, κ. Χατζής, μίλησε στη zougla.gr για τα πρόστιμα κατά της κα. Παπανδρέου:

Οι αποκαλύψεις της «Ζούγκλας» το 2009

Γάμοι, βαφτίσια και παντός είδους εκδηλώσεις γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο στη βίλα της Μαργαρίτας Παπανδρέου στην Αλμυρή Κορινθίας. Κάτοικοι και παραθεριστές έχουν ξεσηκωθεί. Το γνωστό «Κτήμα Μαργαρίτα», εκτός από μόνιμη κατοικία της πρώην συζύγου του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου και μητέρας του Γιώργου Παπανδρέου, τις αργίες μετατρέπεται σε χώρο εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η δυνατή μουσική και τα βεγγαλικά να αναστατώνουν την περιοχή. Όλα αυτά, σε ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα σημεία του χωριού.

Το «Κτήμα Μαργαρίτα» είναι μια βίλα με τεράστιο κήπο και πισίνα, χτισμένη κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα! Στην έκτασή της περιλαμβάνονται μικρότερες ξύλινες κατασκευές, όπως ανδρικές και γυναικείες τουαλέτες (!) για το κοινό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, το μαρτύριό τους ξεκινά από τις πρωινές ώρες κάθε Σαββάτου, όταν η εταιρεία κέτερινγκ με την οποία συνεργάζεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου (μια από τις πιο γνωστές της Κορινθίας) ξεφορτώνει με φορτηγά στον υπαίθριο χώρο της βίλας τούς πάγκους που χρησιμοποιούνται στις εκδηλώσεις και στα πάρτι. Αμέσως μετά ακολουθεί το sound check, οι δοκιμές δηλαδή στην κονσόλα του ήχου. Νωρίς το βράδυ φτάνουν οι καλεσμένοι. Μέχρι τα μεσάνυχτα δοκιμάζουν τα εδέσματα συνοδεία απαλής μουσικής. Όταν ικανοποιηθούν οι απαιτητικοί ουρανίσκοι, πάντα τις μεταμεσονύχτιες ώρες, το γλέντι κορυφώνεται και μαζί το δράμα κατοίκων και παραθεριστών.

Το κείμενο της καταγγελίας των κατοίκων:

«Στην αρχή η έκταση χρησιμοποιούνταν από την κ. Παπανδρέου και κάποιες άλλες κυρίες για τη διοργάνωση συνεδρίων» λέει στη zougla.gr η Κέλυ Βαρσάλη. «Τον τελευταίο χρόνο, όμως, οι γάμοι, τα βαφτίσια και οι δεξιώσεις δίνουν και παίρνουν. Κάθε Σαββατοκύριακο έχουμε το ίδιο πρόβλημα, μέχρι τις πρωινές ώρες. Εγώ αγόρασα εδώ ένα σπίτι για να ξεκουράζομαι τα καλοκαίρια, τώρα όμως σκέφτομαι να το πουλήσω και να μην ξαναέρθω».

«Γύρισα στην Αθήνα για να ξεκουραστώ» μας λέει ο Κωνσταντίνος Ξάφης, παραθεριστής της Αλμυρής. «Νοίκιασα ένα σπίτι για τους δύο μήνες του καλοκαιριού. Μεγάλο λάθος. Αν το ήξερα, θα διάλεγα άλλη περιοχή. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έφυγα, πήγα στην Αθήνα, για να κοιμηθώ επιτέλους».

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι κάτοικοι της Αλμυρής ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας. Όπως καταγγέλλει στη zougla.gr η κ. Βαρσάλη, η ίδια την έχει καλέσει πολλές φορές. Μετά την παρέμβασή τους, οι αστυνομικοί την ενημερώνουν άλλοτε πως η κ. Παπανδρέου -όπως η ίδια τους λέει- παντρεύει το παιδί της (;) και άλλοτε πως έχει παραχωρήσει τον χώρο σε κάποιον φίλο που βάφτισε το παιδί του.

H βίλα είναι κτισμένη κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα αλλά και σε απόσταση αναπνοής από τα υπόλοιπα σπίτια της περιοχής, καθώς και τους κατοίκους, οι οποίοι αγανακτισμένοι κατήγγειλαν στη zougla.gr την ταλαιπωρία που υφίστανται… καθ’ εκάστην και αργία λόγω των δραστηριοτήτων της κ. Παπανδρέου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης