Προστατευτικές ασπίδες προσώπου τύπου «Thorax_TUC» κατασκευάζει μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης το Πολυτεχνείο Κρήτης. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, οι προστατευτικές ασπίδες προσώπου θα διατεθούν για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «ο Άγιος Γεώργιος» και των δήμων Χανίων και Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι ασπίδες προσώπου “Thorax TUC” είναι βασισμένες στο αντίστοιχο σχέδιο του J. Prusa και είναι ειδικά σχεδιασμένες για την προστασία των επαγγελματιών της υγείας, διαθέτουν εργονομική και λιτή σχεδίαση αποτελούμενη από ελάχιστα εξαρτήματα με στόχο την οικονομική και ταχεία κατασκευή, με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η προστατευτική προσωπίδα χρησιμοποιείται επικουρικά στο έργο των επαγγελματιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες προστατευτικές ασπίδες προσώπου, με βάση την ανακοίνωση, θα παραδοθούν εντός της εβδομάδας, με στόχο σταδιακά να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες. «Συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο εν μέσω πανδημίας, το Πολυτεχνείο Κρήτης στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης προς την τοπική κοινωνία και ευρύτερα, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”, επικοινωνούμε, εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε, χρησιμοποιούμε την τεχνολογία και στηρίζουμε με γνώση και σεβασμό τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή» καταλήγει η ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης