Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση της μεταφοράς δεκάδων χιλιάδων ευρώ από 50χρονο Σύρο, ο οποίος ελέγχθηκε στο τελωνείο των Κήπων Έβρου.

Ο εντοπισμός του προκάλεσε γενική κινητοποίηση των ελληνικών διωκτικών αρχών, μέχρι και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον λόγο αποστολής των χρημάτων, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 50χρονος Σύρος ελέγχθηκε από αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που εισερχόταν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ήταν επιβάτης τουριστικού λεωφορείου, που εκτελεί τη γραμμή Κωνσταντινούπολη-Αθήνα. Η νευρικότητά του έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς, οι οποίοι μετά τον εξονυχιστικό έλεγχο εντόπισαν 208.000 ευρώ.

Πριν η υπόθεση παραπεμφθεί στις αρμόδιες τελωνειακές αρχές των Κήπων, ο 50χρονος εξετάστηκε από τους αστυνομικούς των συνόρων, καθώς δεν υπήρχε ζήτημα σύλληψής του για τη μεταφορά των χρημάτων. Παράλληλα δόθηκε σήμα στην αντιτρομοκρατική να γίνει έλεγχος των στοιχείων του για το ενδεχόμενο να πρόκειται για χρήματα που προορίζονται για ομάδες της διεθνούς τρομοκρατίας. «Είναι αλήθεια ότι σπάνια μετανάστες μεταφέρουν τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά με λεωφορεία της γραμμής, από μόνο του ως στοιχείο κινεί υποψίες. Μπορεί οι Σύροι να είναι σχετικά ευκατάστατοι σε σύγκριση με άλλους πρόσφυγες ή μετανάστες, ποτέ όμως δεν έχουν τέτοια ποσά», ανέφερε στη «Μακεδονία» τελωνειακός των συνόρων.

Πάντως από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του ή οποιαδήποτε υπόνοια σύνδεσης με οργανώσεις και ιδιαίτερα με πρόσωπα που σχετίζονται με τζιχαντιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: thrakitoday.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης