Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση που φέρεται να έκανε ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) Δημήτρης Τσακίρης, περί αποχώρησης των βιοτεχνών και εμπόρων από την Ελλάδα με προορισμό τη Βουλγαρία, συνομιλώντας με ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Ταμείου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε Φλώρινα και Βέροια.

Ο κ. Τσακίρης έσπευσε να διορθώσει τα λεγόμενά του αναφέροντας πως έκανε μια συζήτηση off the record.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο ή κάτι παρόμοιο, μια συζήτηση off the record ήταν» είπε ο κ. Τσακίρης το μεσημέρι της Τρίτης σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Επεσήμανα τον κίνδυνο που ελλοχεύει, εγώ θεωρώ ότι πρέπει πρώτα την ικμάδα μας και τη ζωτικότητά μας να την εξαντλούμε εδώ στην Ελλάδα και να μη βρίσκουμε τρόπους να φοροαποφεύγουμε και να φοροδιαφεύγουμε. Η Βουλγαρία είναι ευρωπαϊκή χώρα, οποιοσδήποτε μπορεί να πάει εκεί».

«Ειπώθηκε ότι κάποιοι επιχειρούν ή για να διευκολύνουν τους εαυτούς τους, ή για να αποφύγουν εισφορές ή για να αποφύγουν φόρους έχουν δηλώσει έδρα τη Βουλγαρία. Αυτό είναι γνωστό, το ξέρει όλος ο κόσμος» δήλωσε και τόνισε πως «τα επιμελητήρια μιλάνε για 60.000 αποχωρήσεις».

«Από 1/1/2017 με βάση τον νέο νόμο τον ασφαλιστικό, υπάρχει κίνδυνος εάν δεν κάνει δήλωση στην Ελλάδα κάποιος που έχει εγκατασταθεί στη Βουλγαρία ενδεχομένως, που έχει δραστηριότητα στην Ελλάδα αλλά έχει έδρα τη Βουλγαρία, θα δηλώνει τα εισοδήματά του στη Βουλγαρία, με συνέπεια εδώ να μη δηλώνει εισόδημα και να μην πληρώνει εισφορές και το επισημαίνω σαν κίνδυνο αυτό να μην πάρει κάποια στιγμή, όταν θα τελειώσει ο ασφαλιστικός του βίος, να μην μπορεί να πάρει σύνταξη με το ελληνικό δίκαιο και να πάρει κάποια άλλη σύνταξη, η οποία να είναι πενιχρότερη, ενδεχομένως» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακίρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης