Την αναστολή λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου για όλη την εβδομάδα (από 11 έως 17 Νοεμβρίου) αποφάσισε η Σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε με μία λιτή ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται πως «η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της εβδομάδας αυτής θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. 

Η απόφαση της Συγκλήτου έρχεται μετά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Πανεπιστήμιο, όπου αποκλείστηκε η κεντρική πύλη και έγινε έλεγχος στους εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. ήρθε έπειτα από καταγγελίες της Συγκλήτου που εξέφρασε τις ανησυχίες της για τα αλλεπάλληλα επεισόδια στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, ικανά να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του. 

Στην ανακοίνωσή της σημείωσε ότι άγνωστοι εισβάλλουν στον χώρο και τον χρησιμοποιούν είτε ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικούς είτε για να βεβηλώσουν τα κτήρια και να τρομοκρατήσουν μέλη της κοινότητας, όπως φαίνεται και από σχετικές μαρτυρίες φοιτητών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία από την επιχείρηση

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης