Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου να παγώσει η έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι εν αναμονή του πορίσματος από το διοικητικό έλεγχο που ζήτησε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, η κα Δημητρίου παρέχει διευκρινίσεις.

Με νέο έγγραφο που απέστειλε το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η κα Δημητρίου διευκρινίζει πως δεν εννοούσε ότι η έρευνα πρέπει να σταματήσει, καθώς, όπως αναφέρει, είναι στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, που είναι οι κλήσεις σε υπόπτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός εξηγεί μάλιστα ότι είχε διαβιβάσει το σχετικό έγγραφο που αφορά στο πόρισμα της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης με στόχο ο κ. Ζαγοραίος να λάβει γνώση για τις συγκεκριμένες ενέργειες και να το συσχετίσει με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του. Σε καμία περίπτωση, ανέφεραν αρμόδιες πηγές, το έγγραφο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει η έρευνα, καθώς είναι στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο κομβικό σημείο της έρευνας, που είναι οι κλήσεις σε υπόπτους.

Επιπλέον, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να παραμείνει στη θέση του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος επρόκειτο να μετακινηθεί για το Εφετείο την ερχόμενη Δευτέρα, μέχρι την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για την απόδοση ποινικών ευθυνών στα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης