Tον δρόμο του…Συμβουλίου της Επικρατείας πήρε ο Αχιλλέας Μπέος, ζητώντας την αναστολή αλλά και την ακύρωση της αργίας στην οποία τέθηκε, λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Ο δήμαρχος Βόλου και πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, αμέσως μόλις παρέλαβε τη συστημένη επιστολή από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με την οποία του κοινοποιείται η διαπιστωτική πράξη της αργίας δημάρχου, κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική και παράνομη τη σχετική απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αχιλλέας Μπέος ζητεί μάλιστα και την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα μπορεί να επανέλθει στη θέση του δημάρχου, «παγώνοντας» την απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας. Στην προσφυγή του, μιλά για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητός του αλλά και για νόθευση της λαϊκής εντολής την οποία του έδωσαν οι ψηφοφόροι στο Βόλο. Υποστηρίζει ότι παραβιάζεται ο νόμος 3852/2010 για την τοπική αυτοδιοίκηση (Καλλικράτης), καθώς δεν υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του και η σχετική ρύθμιση του επίμαχου νόμου που προβλέπει την θέση σε αργία των τοπικών αρχόντων είναι αντίθετη στο άρθρο 102 του Συντάγματος.

Η αιφνίδια παύση της άσκησης των καθηκόντων του δημάρχου, επισημαίνει ο κ. Μπέος, θα επιφέρει «μετά βεβαιότητα ένα καίριο και ανεπανόρθωτο πλήγμα στην δημόσια εικόνα του ως δημάρχου, ενώ θα λειτουργήσει μειωτικά ως προς την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλαν την υποψηφιότητά του και την προσωπικότητά του οι χιλιάδες των ψηφοφόρων στον Βόλο».

Ο κ. Μπέος μαζί με άλλα 84 άτομα έχει παραπεμφθεί να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τις 15 Απριλίου 2016 για τα την υπόθεση των στημένων αγώνων αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης