Μάριος Βελέντζας

Η γενναιόδωρη στρώση κρέμας με τη βελούδινη υφή καλύπτει το ελαφρά σιροπιασμένο κέικ με καρύδια, την ώρα που το πικάντικο άρωμα κανέλας και γαρύφαλλου πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα. Η εικόνα του λαχταριστού γλυκού πυροδοτεί την επιθυμία, με την κάθε μπουκιά να αποζημιώνει τον ουρανίσκο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την παρασκευή της θα χρειαστούν μεταξύ άλλων 6.000 αβγά, 500 κιλά αλεύρι, 500 κιλά ζάχαρη και 300 κιλά γάλα​

Η πουτίγκα ή κοφτή αποτελεί σήμα κατατεθέν της Καρδίτσας, με τον επισκέπτη να μην παραλείπει να γευτεί αυτό το εξαιρετικά γευστικό παραδοσιακό γλυκό της πόλης. Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας θα παρασκευάσει τη μεγαλύτερη πουτίγκα στον κόσμο. Το μήκος της θα φθάνει τα 100 μέτρα και για την παρασκευή της θα χρειαστούν μεταξύ άλλων 6.000 αβγά, 500 κιλά αλεύρι, 500 κιλά ζάχαρη και 300 κιλά γάλα.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Κουφόπουλος μίλησε στο zougla.gr για το συγκεκριμένο εγχείρημα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου, στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της «Παυσιλυπούπολης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επισκεφτείτε την Καρδίτσα»

Όπως είπε, στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, η οποία έχει τη στήριξη του δήμου, του τοπικού επιμελητηρίου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι η «ανάδειξη του τοπικού γλυκού» και η στήριξη των παραγωγών του νομού, καθώς οι πρώτες ύλες θα προέρχονται από ντόπιους παραγωγούς.

Στην παρασκευή του γλυκού θα συμμετάσχουν και σπουδαστές ιδιωτικής σχολής από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Κουφόπουλος τόνισε ότι η προετοιμασία θα ξεκινήσει μία ημέρα νωρίτερα, στις 7 Δεκεμβρίου.

«Με σεβασμό στην παράδοση, πολύ μεράκι και βάζοντας όλη τη μαεστρία τους που απορρέει από την πολυετή εμπειρία, τα μέλη του συλλόγου θα ετοιμάσουν το γλυκό, το οποίο θα κοπεί και θα προσφερθεί σε 5.000 μερίδες για τους επισκέπτες του θεματικού πάρκου» πρόσθεσε και κάλεσε τον κόσμο να επισκεφτεί την Καρδίτσα και να γνωρίσει από κοντά τις ομορφιές της και τους φιλόξενους κατοίκους της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης