Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η χαλάρωση μέτρων το επόμενο διάστημα, όπως προκύπτει και από τη συνέντευξη που έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN, ο οποίος ουσιαστικά προανήγγειλε το σταδιακό άνοιγμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση από την κυβέρνηση, την ώρα που εκκρεμεί η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων την Παρασκευή και ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται σε επίπεδο ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ του βαθμού ελευθερίας των πολιτών και την αντιμετώπιση της πανδημίας και γνωστοποίησε ότι «θα προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις εντός των επομένων 48 ωρών».

Αναφορικά με τα Σαββατοκύριακα, πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο κυκλοφορίας και στη δυνατότητα μετακίνησης εκτός δήμου για άθληση.

Βέβαια μεγάλος προβληματισμός επικρατεί για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ. Τα νοσοκομεία στην Αττική (τα κρούσματα χθες έφθασαν τα 1.700) είναι στο κόκκινο, ενώ υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των κρεβατιών ΜΕΘ για τους ασθενείς που έχουν γεμίσει τους θαλάμους Covid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως οι απόψεις των ειδικών για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που υιοθετείται από την κυβέρνηση διίστανται. Ορισμένοι θεωρούν πως η κούραση του κόσμου οδηγεί σε μη τήρηση των μέτρων, με αποτέλεσμα αυτά να μην αποδίδουν πλέον τα μέγιστα και άρα χρειάζεται μια χαλάρωση, ώστε η επαναλειτουργία ορισμένων δραστηριοτήτων να γίνει με κανόνες που θα είναι σεβαστοί από όλους. Η άλλη άποψη είναι πως μια χαλάρωση στο ζενίθ της πανδημίας θα δώσει λάθος σήμα, ενώ εκφράζεται προβληματισμός για την προαναγγελία των αποφάσεων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης