Zougla Newsroom

Όλα δείχνουν πως η δικογραφία που αφορά στη δραστηριότητα ενός δεύτερου ηθοποιού, ο οποίος ακολούθησε τα χνάρια του Δημήτρη Λιγνάδη και που κατηγορείται και αυτός για βιασμό ανηλίκων φαίνεται πως ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας και πως αναμένεται εντός των επομένων 24 ωρών να φτάσει στα χέρια του εισαγγελέα. Όλα δείχνουν πως χωρίς χρονοτριβή ,ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παραγραφής των συντελεσθέντων κακουργημάτων, ο εισαγγελέας προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του ηθοποιού σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο πρόσωπο, δηλαδή ο ηθοποιός – μαθητής του Λιγνάδη καταγγέλλεται ότι παρίστατο σε «δραστηριότητες» και στο περίφημο σπίτι του Μεταξουργείου. Αυτά τουλάχιστον καταθέτει στη μηνυτήρια αναφορά του ο μάρτυρας κατηγορίας Νίκος Σ.. Ωστόσο η καταγγελία αφορά υπόθεση προ 25 ετίας και έχει παραγραφεί. 

Η νέα καταγγελία κατά του δεύτερου ηθοποιού

Η εισαγγελία, όπως όλα δείχνουν, είναι έτοιμη ν’ ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του δεύτερου ηθοποιού, αξιολογώντας τη μήνυση την οποία κατέθεσε εναντίον του, άλλος νεαρός ηθοποιός, αλλά και τις καταθέσεις που δόθηκαν στην Ασφάλεια, οι οποίες φέρονται να «δένουν» το περιεχόμενό της με συγκεκριμένα περιστατικά και πρόσωπα, ικανά να ενισχύσουν τη βασιμότητα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταγγελλόμενη πράξη του βιασμού σε βάρος του γνωστού από σήριαλ στην τηλεόραση ηθοποιού, βρίσκεται στα όρια της παραγραφής καθώς φέρεται να τελέστηκε  το 2006 και τα περιθώρια του χρόνου είναι πλέον ασφυκτικά.

Στη μήνυσή του ο νεαρός ηθοποιός περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα έζησε τα οποία προσπάθησε να θάψει μέσα του αλλά επανήλθαν στη μνήμη του όταν άρχισε το «τσουνάμι» των καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου. «Θυμάμαι ότι βρέθηκα ακινητοποιημένος και κακοποιημένος. Με κακοποίησε σεξουαλικά… Προσπάθησα να αντισταθώ όσο μπορούσα γιατί τότε ήμουνα και πιο μικροκαμωμένος και μυϊκά, αλλά δεν τα κατάφερα. Καταρχάς είχα τρομάξει είχα παγώσει οπότε δεν έβρισκα δυνάμεις στο να μπορέσω να κάνω κάτι. Στάθηκα τυχερός γιατί χτύπησε το τηλέφωνό του και έτσι σηκώθηκε από το κρεβάτι για να απαντήσει. Και γλύτωσα τα χειρότερα…». Με τα λόγια αυτά περιγράφει ο 38χρονος σήμερα άνδρας που δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο τον «εφιάλτη» που πέρασε από τον ηθοποιό ο οποίος, «θήτευσε» δίπλα στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Την ίδια ώρα πάντως η 19η τακτική ανακρίτρια που έχει αναλάβει τη δικογραφία για τον Δημήτρη Λιγνάδη, θα εξετάσει όλους τους μάρτυρες που ενδεχομένως θέλουν να καταθέσουν για την υπόθεση του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να μιλήσουν. Είναι ενδεικτικό πως στη δικογραφία για τον Δημήτρη Λιγνάδη περιλαμβάνεται κατάθεση ηθοποιού- τραγουδιστή ο οποίος  προσήλθε στον εισαγγελέα, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να καταθέσει. Η μαρτυρία του επικεντρώθηκε στην  προσωπικότητα,  το προφίλ και τη γενικότερη συμπεριφορά  του Δημήτρη Λιγνάδη, τα τελευταία χρόνια.

Εφόσον όμως υποβληθούν από νέα θύματα  μηνύσεις που θα στρέφονται σε βάρος του  Δημήτρη Λιγνάδη, αυτές θα διερευνώνται από την Εισαγγελία  προκειμένου να κριθεί αν θα πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και στη συνέχεια θα διαβιβάζονται στην ανακρίτρια.

Η εισαγγελία θα αξιολογήσει και τις καταγγελίες του προέδρου  του Πειθαρχικού του ΣΕΗ, Π. Τσαρούχα, που έχει κληθεί να καταθέσει  την Τετάρτη το πρωί. Γύρω στις 1.000 περιπτώσεις, υπολογίζεται ότι έχει στη διάθεσή του το ΣΕΗ. Όλες αυτές θα ελεγχθούν πολύ προσεκτικά από τους εισαγγελείς για να διαπιστωθεί ποιες  είναι ποινικά αξιοποιήσιμες και ποιές όχι για να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Οι ηθοποιοί στα επίμαχα υπομνήματά- καταγγελίες φέρονται να αναφέρονται σε σεξουαλικά αδικήματα που ξεκινούν από προσβολή, σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και απόπειρα βιασμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης