Συνεχίζουν έως και την Τετάρτη 8 Μαρτίου τις επαναλαμβανόμενες απεργίες οι σιδηροδρομικοί.

Τα πρωτοβάθμια Σωματεία εργαζομένων της Hellenic Train θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών με μία νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023. Ως αποτέλεσμα, δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο τρένου (άλλωστε και ο βασικός σιδηροδρομικός άξονας παραμένει κλειστός), αλλά ούτε και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, την Τετάρτη δεν θα κυκλοφορήσουν τα οδικά μέσα στην Αθήνα (λεωφορεία και τρόλεϊ), καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ συμμετέχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ). Το σωματείο ζητά ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών.  

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ), χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει ακόμα οριστικές αποφάσεις για τη μορφή τους, καθώς τα μέσα ενδέχεται να πραγματοποιήσουν δρομολόγια τις μεσημεριανές ώρες προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των απεργών που θα μετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται.

Στο μεταξύ, η σιδηροδρομική κοινότητα αναμένει την Τετάρτη να ενημερωθεί για το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάταξη του σιδηροδρόμου στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έχει εξαγγείλει ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα διαμορφώσει τις τελικές προτάσεις της την Πέμπτη, καθώς για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης