Κινητοποίηση την Κυριακή στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» Ηρακλείου για 24χρονη γυναίκα.

Η επιβάτης ταξίδεψε από Μαδρίτη για Αθήνα και από εκεί για Ηράκλειο ωστόσο όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο “Νίκος Καζαντζάκης” ενημέρωσε ότι ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Δεν είναι γνωστό αν έχει προσβληθεί από τον ιό του κορωνοϊού αλλά η 24χρονη οδηγήθηκε σε απομόνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη στιγμή που η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία, αυτό από μόνο του κινητοποίησε τις Aρχές του αεροδρομίου να προβούν σε απολύμανση των χώρων προκειμένου να προλάβουν το όποιο ενδεχόμενο. Στο αεροδρόμιο έγινε σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη κ.Πλιάκα το Σάββατο αλλά και την Κυριακή απολύμανση.

Το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε για την περίπτωση που η κοπέλα χρειαστεί μεταφορά και έχει δοθεί η οδηγία να παραμείνει προληπτικά σπίτι και σε καραντίνα. Η κατάστασή της είναι ελεγχόμενη και χωρίς έντονα συμπτώματα. Επισημαίνουμε οτι η 24χρονη δεν είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα. Η ίδια μεταφέρθηκε στο σπίτι της με ταξί  φορώντας μάσκα και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης.

Η αεροπορική εταιρία, σύμφωνα με το πρωτόκολλο είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τον ΕΟΔΥ για το περιστατικό και να λάβει συγκεκριμένες οδηγίες για τους υπόλοιπους επιβάτες. Σύμφωνα με αυτές, η εταιρία ενημερώνει τους επιβάτες της πτήσης που κάθονταν στις 2 μπροστινές σειρές, στις 2 σειρές πίσω από τη θέση της 24χρονης καθώς και τους επιβάτες στην ίδια σειρά με αυτήν. Σε αυτούς δίνονται οδηγίες, όπως τις καθορίζει ο ΕΟΔΥ, για το τι πρέπει να κάνουν τις επόμενες ημέρες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αίθουσα αφίξεων παραμένει κλειστή για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες απολύμανσης και οι επιβάτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» προωθούνται σε άλλες αίθουσες.

Πηγή: neakriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης