Ευθύνες απ’ όλους τους αρμοδίους ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες ν’ αναζητηθούν για την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το κτήριο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας όπου φέρεται ότι γίνεται χρήση και διακίνηση ναρκωτικών αλλά και εμπόριο λαθραίων ειδών.

Ο κ. Τέντες διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με την παραγγελία μάλιστα να τηρηθεί ακόμη και η αυτόφωρη διαδικασία, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, για τη σύλληψη των δραστών αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή για την παρέμβασή του ήταν η μηνυτήρια αναφορά 76 μελών του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού της Νομικής Σχολής στην οποία καταγγέλλουν ότι διαπράττονται αξιόποινες πράξεις στον πεζόδρομο της Μασσαλίας, ανάμεσα στην Ακαδημίας και τη Σόλωνος, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί από την πλευρά των αρχών κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Έχουμε φτάσει σε απόγνωση. Οι έμποροι και οι χρήστες ναρκωτικών βρίσκονται έξω από τη Νομική, όπου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και λαθραίων ειδών. Συχνά, ορισμένα απ΄ αυτά τα άτομα χρησιμοποιούν τις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις της σχολής, ενώ διατρέχει κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, γεγονός που μας οδήγησε στη μηνυτήρια αναφορά», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να διαπιστωθεί και οποιαδήποτε άλλη εγκληματική πράξη που τελείται από πράξεις ή παραλείψεις εμπλεκομένων προσώπων, που έχουν την αρμοδιότητα να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν το ζήτημα αυτό. Τέλος, ο κ. Τέντες με παραγγελία του προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου ζητεί να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την διαρκή αποκατάσταση της νομιμότητας στο συγκεκριμένο χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης