Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ)  προειδοποιεί ότι το προϊόν CATZKILL PARANOIA BY NOT 4PUSSY, το οποίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα σαν συμπλήρωμα διατροφής, βρέθηκε να περιέχει σε υψηλή συγκέντρωση τις ουσίες caffeine (καφεΐνη) και Synephrine (συνεφρίνη), η οποία δεν περιλαμβάνεται στα συστατικά (δεν αναγράφεται στην ετικέτα), καθώς και το μη εγκεκριμένο νεοφανές συστατικό Διμεθυλο-αμινο-αιθανόλη (DMAE) σε συγκέντρωση που φαίνεται να έχει φαρμακολογική δράση. 

Το προϊόν που παράγεται από την εταιρεία Best Pharma Supplements Ltd, Ηνωμένου Βασιλείου, δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ και η κυκλοφορία του στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται μέσω διαδικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών της Ολλανδίας μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASSF) .

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης