Γενική πρόγνωση του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία ισχύει από την ερχόμενη Τετάρτη έως και την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τετάρτη στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά από το απόγευμα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη, στα δυτικά και από το απόγευμα στα βόρεια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ανατολικά και στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Την Παρασκευή, στα δυτικά, στα βόρεια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία μέχρι το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο, στα δυτικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από το βράδυ στα δυτικά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές στα βόρεια από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή, στα δυτικά θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και στα βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης