Ο Νίκος Κούζηλος είναι ο έβδομος βουλευτής της Χρυσής Αυγής ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στις ανακρίτριες.

Ο βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά απολογήθηκε επί επτά ώρες στις ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου καθώς και στον εισαγγελέα Ι. Ντογιάκο προσπαθώντας να αντικρούσει το κατηγορητήριο και δηλώνοντας άγνοια για «μη σύννομες» δράσεις της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο βουλευτής Πειραιά απεικονίζεται σε βίντεο και φωτογραφίες στις 25 Ιανουαρίου 2014 στο Κερατσίνι να συμμετέχει σε πορεία Χρυσαυγιτών προς το κοινωνικό στέκι Ρεσάλτο στο οποίο πέταξαν πέτρες και καπνογόνα προκαλώντας ζημιές. Πέτρες πετάχτηκαν και σε διπλανά σπίτια και δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο. Για την υπόθεση αυτή έχει υποβληθεί μήνυση από κατοίκους της περιοχής κατά παντός υπευθύνου, καθώς, όπως αναφέρουν, κινδύνευσαν και παιδιά από σπασμένα τζάμια.

Στο σκεπτικό τους οι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρουν πως, ενώ ο βουλευτής γνώριζε την άσκηση ποινικής δίωξης και την έρευνα σε βάρος της Χρυσής Αυγής για αναλόγου ύφους επιθέσεις, συμμετείχε σε μία, τρεισήμισι μήνες μετά την άσκηση των διώξεων. Κατά συνέπεια πρέπει να κρατηθεί προσωρινά «προς αποφυγή τέλεσης νέων αξιοποίνων πράξεων».

Στο Εφετείο ο Νίκος Κούζηλος, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014, 09:40

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης