Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Αντώνης Σταμπούλος, ο οποίος αρνήθηκε να απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο έως ότου λάβει πλήρη γνώση της δικογραφίας, η οποία, σύμφωνα με τη συνήγορό του Ιωάννα Κούρτοβικ, δεν περιλαμβάνει τίποτα από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ούτε το σημειωματάριο ούτε τις χρονομετρημένες διαδρομές που του καταλογίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνήγορός του καταγγέλλει ότι η δικογραφία δεν περιλαμβάνει τίποτα από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σημειωματάριο και τις χρονομετρημένες διαδρομέςΣύμφωνα με την κυρία Κούρτοβικ, τα στοιχεία αυτά δεν είναι στη διάθεση του κατηγορουμένου ούτε του ανακριτή, και δεν προσδιορίζεται η σχέση του με τις συγκεκριμένες πράξεις, παρά μόνο κατηγορείται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και για υπόθεση έκρηξης σε υποκατάστημα τράπεζας.

«Αυτό το πανηγύρι δεν αντιστοιχεί με τίποτα στο υλικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ανακριτή και παραδόθηκε. Αν δίνεται υλικό στα μίντια και όχι στον κατηγορούμενο και τον ανακριτή, υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις του νόμου, του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου» επισήμανε η κυρία Κούρτοβικ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρέθηκε το αυτοκίνητό του

Στο μεταξύ οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής οδήγησαν χθες το βράδυ στον εντοπισμό του Ι.Χ. που ανήκει στον Αντώνη Σταμπούλο. Το συνεργείο αυτοκινήτων όπου εντοπίστηκε το όχημα βρίσκεται επί της οδού Μουζακίου, κοντά στη διασταύρωση Καβάλας και Κηφισού στο Περιστέρι.

Υπενθυμίζεται ότι για τον συλληφθέντα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ότι είχε στην κατοχή του σημειώσεις για τις δραστηριότητες του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Θεόδωρου Φέσσα, αριθμούς τηλεφώνων της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόεδρος της οποίας είναι ο Θόδωρος Βενιάμης, αναφορές στη Νέα Δημοκρατία αλλά και αποκόμματα εφημερίδων για συγκεκριμένα γεγονότα.

Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιούνταν η πρόβα τζενεράλε, ενώ το Σάββατο 4 Οκτωβρίου θα γινόταν το χτύπημα. Ειδικά δε για τις 4 Οκτωβρίου υπήρχε σημείωση για τάπερ, ποδήλατο και «λουκάνικα», εννοώντας τα εκρηκτικά, καθώς και χρονομετρημένο δρομολόγιο από το γκαράζ στον Βύρωνα ως τη λεωφόρο Αμφιθέας, όπου είναι και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να συγκεκριμενοποιεί τον στόχο.

Στο μικροσκόπιο τα ευρήματα της Κυψέλης

Στο διαμέρισμα της οδού Καλλιφρονά στην Κυψέλη δεν βρέθηκε οπλισμός, ωστόσο οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα κινητό μαύρου χρώματος και δύο κράνη. Σύμφωνα με πληροφορίες από το διαμέρισμα της Καλλιφρονά βρέθηκε επίσης γενετικό υλικό.

Οι ίδιες διαρροές αναφέρουν ότι στο διαμέρισμα της Κυψέλης εμφανιζόταν και μια γυναίκα με ένα παιδί. Οι διωκτικές αρχές μελετούν το σενάριο να πρόκειται για την σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα.

Πώς έπιασαν τον 30χρονο

Ο χώρος στον Βύρωνα παρακολουθούνταν τα τελευταία 24ωρα… Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ιδιοκτήτης του γκαράζ είναι ο Β.Π., ιατρός στο επάγγελμα, ο οποίος διαμένει στη Βαρυμπόμπη και νοίκιασε τον χώρο στον Α. Σταμπούλο τον Ιούνιο του 2013. Ο ίδιος, κατόπιν συνεννόησης με την Αντιτρομοκρατική, είχε ζητήσει από τον νεαρό ενοικιαστή -προφανώς με κάποιο πρόσχημα- να αφήσει τα κλειδιά του γκαράζ σε κατάστημα της γειτονιάς.

Ο 30χρονος δεν έφερε αντίρρηση, πήγε το βράδυ της Πέμπτης στο συνοικιακό καφενείο και, αφού σκούπισε τα κλειδιά, τα παρέδωσε στον καταστηματάρχη. Αμέσως έκαναν έφοδο δύο άνδρες της αστυνομίας και ακινητοποίησαν τον νεαρό, ο οποίος πρόβαλε σθεναρή αντίσταση. Στην κατοχή του βρέθηκε ηλεκτρονικό σύστημα ανοίγματος του γκαράζ, καθώς και χειροκίνητο (κλειδιά).

Έφερε επίσης σακίδιο πλάτης στο οποίο υπήρχαν διάφορα αντικείμενα, μπουφάν, γυαλιά, τζόκεϊ.

Διαβάστε επίσης:

Η πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Σταμπούλος

Άδεια τα διαμερίσματα σε Κυψέλη και Θησείο

“Απολογούμαι μόνο στο επαναστατικό κίνημα και τον λαό”

Ετοίμαζαν χτύπημα στις 4 Οκτώβρη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης