Προφυλακιστέοι κρίθηκαν το βράδυ της Πέμπτης οι πέντε από τους επτά κατηγορούμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Παράλληλα, ελεύθεροι αλλά με τους περιοριστικούς όρους της εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης τρεις φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα αλλά επίσης και της καταβολής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ αφέθηκαν ο 45χρονος από τη Σπάρτη και η 34χρονη κατηγορούμενη.

Οι απολογίες των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση ξεκίνησαν στις 8.00 και ολοκληρώθηκαν 13,5 ώρες αργότερα (στις 21.30).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο αστυνομικός ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση επικαλέστηκε το υπηρεσιακό του καθήκον στην ανακρίτρια διαφθοράς επισημαίνοντας πως γνώριζε για την ύπαρξη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και πως εισχώρησε σε αυτό ως «μυστικός» με στόχο να το ξεσκεπάσει. Όπως όμως δήλωσε δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του.

Ο 31χρονος κατηγορούμενος από τη Θεσσαλία ο οποίος είναι γιος πρώην ευρωβουλευτή, δήλωσε χρήστης ουσιών και ζήτησε τη διενέργεια τοξικολογικής εξέτασης.

Αντίστοιχη υπερασπιστική γραμμή ακολούθησαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ισχυρισμοί τους δεν φέρεται να έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα που τους έκριναν ομόφωνα προφυλακιστέους.

Ο άλλος αστυνομικός που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα δεν έχει συλληφθεί, ενώ διαφεύγουν της σύλληψης ακόμη δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης