Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία Σταματιάδη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, 19:23
Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία Σταματιάδη
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους ως μέλη της σπείρας που διέπραττε ληστείες και φέρεται να μπλέκεται στη δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι απολογήθηκαν ενώπιον της 1ης τακτικής ανακρίτριας, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ομολογήσει,τουλάχιστον οι δύο εξ' αυτών, τη συμμετοχή τους στην σπείρα. Ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ανάπηρος, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο αποδίδεται ο ρόλος του τσιλιαδόρου και σύμφωνα με τις αρχές έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του σε αρκετές διαρρήξεις. Ωστόσο, φέρεται να μην είχε καμία συμμετοχή στη ληστεία η οποία κατέληξε στο δολοφονία του επιχειρηματία.

Την ίδια ώρα, ο κατηγορούμενος ο οποίος έχει κατονομαστεί από τους συνεργούς του ως ο δολοφόνος του επιχειρηματία παραμένει άφαντος καθώς φέρεται, λίγες ώρες μετά το έγκλημα, να πέρασε τα σύνορα και να εξαφανίστηκε στην Αλβανία. Ένα ακόμη μέλος της σπείρας το οποίο εμφανίζεται να συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία έχει συλληφθεί στο Βέλγιο και αναμένεται η έκδοσης του στη χώρα μας.

Η σπείρα, στην οποία αποδίδονται 44 διαρρήξεις και ληστείες, πιάστηκε στην τσιμπίδα των αρχών και συνδέθηκε με την δολοφονία όταν ένας από τους κατηγορούμενους πυροβόλησε αγριογούρουνο με το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί στο φόνο του άτυχου Σταματιάδη. Οι κάλυκες βρέθηκαν από την αστυνομία όταν οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο μετά την αποτυχημένη διάρρηξη ATM.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, 19:23