Μετά τον Λέανδρο Ρακιντζή, στο μικροσκόπιο του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνουν οι επικεφαλής της ΑΔΑΕ η θητεία των οποίων έληξε πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά έχει παραταθεί μέχρι σήμερα.

Νέο προδικαστικό ερώτημα ετέθη στο ΣτΕ από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, αυτή τη φορά, για τον εάν είναι συνταγματική και νόμιμη η παράταση της θητείας των μελών της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που έγινε μετά την λήξη της στις 2 Απριλίου 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις εταιρίες τηλεφωνίας στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα από την ΑΔΑΕ ζητούν ουσιαστικά να ακυρωθούν αφού «ήταν κακή η συγκρότηση των μελών της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ» λόγω της συμμετοχής 3 μελών των οποίων η θητεία τους παρατάθηκε επί 2 και πλέον έτη από την κατά νόμο λήξη της.

‘Ηδη το Γ Τμήμα του ΣτΕ ‘ερχει παραπέμψει για οριστική λύση λόγω σπουδαιότητας στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το ζήτημα εάν ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής μετά την λήξη της 5ετους θητείας στις 14 Σεπτεμβρίου 2009, παραμένει νόμιμα στην θέση του και ασκεί τα καθηκόντων του και ειδικά αυτά της άσκησης προσφυγών κατά τελεσίδικων αποφάσεων των
πειθαρχικών συμβουλίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης