Χιλιάδες σελίδες περιλαμβάνει η ογκώδης δικογραφία της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι για την οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στους εισαγγελείς 21 ύποπτοι ενώ άλλοι οχτώ έχουν παραπεμφθεί στο Ναυτοδικείο και το Στρατοδικείο.

Όλοι ζητούν προθεσμίες για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου προκειμένου να ενημερωθούν για την ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία όσοι κλήθηκαν σε εξηγήσεις εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους.

«Είναι πολύ πρόωρο να κάνει κανείς μία δήλωση για την υπόθεση. Θα λάβουμε τη δικογραφία, θα τη μελετήσουμε και θα τη αξιολογήσουμε. Καμιά θέση δεν διατυπώνεται, αν δεν μελετηθεί πρώτα το υλικό της δικογραφίας» ανέφερε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ο οποίος εκπροσωπεί τον δήμαρχο
Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη και είναι μεταξύ αυτών που καλείται σε ανομωτί κατάθεση στις 7 Νοεμβρίου.

Ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς προσήλθε αυτοπροσώπως, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, για την λήψη προθεσμίας. «Αισθανόμαστε ότι κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε πριν και μετά την πυρκαγιά. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη δικαιοσύνη ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν» δήλωσε ο κ. Μπουρνούς βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προθεσμία, για τις 8 Νοεμβρίου έλαβε, μέσω του δικηγόρου της, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Πάντως, εκτός από τους 21 υπόπτους στον κατάλογο έχουν προστεθεί και περίπου οκτώ πρόσωπα από το λιμενικό και το στρατό που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στους αρμόδιους εισαγγελείς .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης