Προθεσμία για να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο, έλαβαν οι συλληφθέντες για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Οι συλληφθέντες, πέρασαν το απόγευμα της Τρίτης κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου και βρέθηκαν για πρώτη φορά μπροστά τον Εισαγγελέα Ηρακλείου. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες, ενώ οι περισσότεροι σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούνταν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου αναλαμβάνουν μερίδιο ευθυνών και εμπλοκής στην πολύκροτη υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι:

  • Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους
  • Απόπειρα εκβίασης από κοινού-Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
  • Διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου
  • Εμπρησμός.

Χαρακτηριστικότερη όλων, η περίπτωση ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση, ο οποίος αρνείται την συμμετοχή του, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισής του και δικηγόρος Ρεθύμνου Θωμάς Λεχωβίτης έκανε λόγο για «παιδαριώδη στοιχεία» εις βάρος του πελάτη του.

Μάλιστα οι συνήγοροι δήλωσαν ότι δεν είχαν την δυνατότητα να μελετήσουν τα στοιχεία της υπόθεσης, καθώς η δικογραφία αριθμεί … οκτώ κιβώτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι οι κατηγορούμενοι, μετά την προθεσμία που έλαβαν, οδηγήθηκαν από τους αστυνομικούς πίσω στα κρατητήρια, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος που παρέμενε έξω από το δικαστήριο ξέσπασε ξανά σε έντονες αποδοκιμασίες.

Πηγή: ekriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης