Πρόθεση του Υπ. Παιδείας για συνάντηση με ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018, 12:41
Πρόθεση του Υπ. Παιδείας για συνάντηση με ΔΟΕ-ΟΛΜΕ
Την πρόθεση να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) εξέφρασε το υπουργείο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την πανελλαδική εκπαιδευτική κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής.

Αναφερόμενο, δε, στη χρήση βίας και δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις εις βάρος των διαδηλωτών, σημείωσε ότι η κινητοποίηση «δεν αντιμετωπίστηκε με τον δέοντα τρόπο». «Θα υπάρξει άμεσα συνάντηση με την ΕΛ.ΑΣ., ώστε να δρομολογηθεί περαιτέρω συντονισμός για να μη δημιουργούνται παρόμοια περιστατικά» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας.

Την ίδια ώρα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος καταδίκασε την «αστυνομική βία» και χαιρέτισε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη συγκέντρωση όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και σε Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

«Στο Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί - μέλη των Συλλόγων Εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν αντιμέτωποι με την επίδειξη αυταρχισμού των Μ.Α.Τ. που δίχως την παραμικρή αφορμή μάτωσαν και πάλι εκπαιδευτικούς, αφού προηγουμένως εκτόξευσαν εναντίον τους δακρυγόνα. Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν μας φοβίζει. Ο κλάδος δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Όπως ενημέρωσε η ΔΟΕ, σύντομα θα υπάρξουν νέες αποφάσεις για κινητοποιήσεις, με αίτημα μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών - μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο, αύξηση δαπανών για την παιδεία και υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018, 12:41