Πρέβεζα: Προφυλακίστηκε ιερέας έπειτα από καταγγελίες κοριτσιών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017, 09:31
Πρέβεζα: Προφυλακίστηκε ιερέας έπειτα από καταγγελίες κοριτσιών
Ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης οδηγείται υπόθεση με ιερέα από περιοχή της Πρέβεζας, ο οποίος προφυλακίστηκε έπειτα από καταγγελία ανήλικων κοριτσιών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από περίπου πέντε μήνες, όταν κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του στην Εισαγγελία Πρέβεζας από την πλευρά των δύο κοριτσιών, τα οποία διαμένουν σε χωριό της ευρύτερης περιοχής, φιλοξενούμενα συγγενικού τους προσώπου.

Διατάχθηκε προανάκριση, ενώ χθες ο ιερέας κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία του χωριού όπου υπηρετούσε εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι του οποίου σκοπεύουν να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στα όσα με τη μηνυτήρια αναφορά καταλογίζονται στον ιερέα εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό του.

Εκ μέρους της Μητρόπολης Πρέβεζας, ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος σχολιάζοντας το γεγονός δήλωσε πως «η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί», κάνοντας λόγο για μια «περίεργη υπόθεση».

Ωστόσο, όπως ορίζει η εκκλησιαστική νομοθεσία, σε βάρος του ιερέα διατάχθηκε προσωρινή απαγόρευση τέλεσης ιεροπραξιών, ενώ εναντίον του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017, 09:31