Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς ΠΙΚΠΑ, Μαργαρώνα και Σινώπης, στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» Πρέβεζας, Λούρου και Ζαλόγγου και στα Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης Πρέβεζας και Σινώπης διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ζητώντας παράλληλα να βρεθεί τρόπος να εξασφαλιστεί εφεξής η μισθοδοσία τους στο τέλος κάθε μήνα.

Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πρέβεζας χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια και τα χρήματα δεν έρχονται στην ώρα τους. Αυτό, σε συνδυασμό με τις παλιές οφειλές έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε «ομηρία», καθώς τους οφείλονται μισθοί δέκα μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του δημαρχείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους εξέφρασε και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας.

Η διοίκηση του συλλόγου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το ποσό των 150.000 ευρώ με το οποίο προβλέπεται να επιχορηγήσει ο Δήμος Πρέβεζας την ΝΕ.ΔΗ.Κ.Ε.Π., για το 2015, όταν και αν δοθεί τελικά, αλλά και τα ποσά που αναμένεται να έρθουν από τα προγράμματα που υλοποιεί η επιχείρηση, δε φτάνουν σε καμία περίπτωση για να καλυφθούν οι ανάγκες της.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να τους καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα, να υπάρξει πλήρης χρηματοδότηση των Δήμων και των Υπηρεσιών τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με αιχμή τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο Σπίτι κλπ) και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων του ΕΣΠΑ ώστε να καλυφτεί το σύνολο των αναγκών των υπηρεσιών των ΟΤΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από το epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης