Με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας γενικής παιδείας αρχίζουν αύριο οι πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν κανονικά μετά την απόφαση των καθηγητών να μην απεργήσουν κατά τη διάρκειά τους.

Οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) που συνεδρίαζαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα – έπειτα από θυελλώδεις συζητήσεις, ανατροπές και αντεγκλήσεις – αποφάσισαν ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι όροι για να πραγματοποιηθεί η απεργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καθηγητές συνεκτίμησαν το γεγονός της επιστράτευσης, αλλά και την αρνητική στάση για απεργίες μέσα στις εξετάσεις, τόσο από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ όσο και της ΓΣΕΕ, και κατέληξαν στην απόφαση να μην προχωρήσουν σε απεργία.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που είχε λάβει την απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις πριν από την επιστράτευση επανήλθε αργά χθες το βράδυ ζητώντας να ψηφίσουν οι πρόεδροι αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργίες. Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό εναντίον των κινητοποιήσεων, καθώς μόλις 18 πρόεδροι ήταν υπέρ της απεργίας, 9 κατά και 57 ψήφισαν λευκό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεχίσει σήμερα τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα και, μετά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αύριο το απόγευμα σχεδιάζεται συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει για να επανεξετάσει τις εξελίξεις. Συγχρόνως μελετά κι άλλες κινητοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή: Αναστέλλει την απεργία η ΟΛΜΕ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013, 08:25

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης