Στον αέρα τινάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση Σκουρλέτη να μπει «λουκέτο» προσωρινά στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχουν εκδοθεί ακόμη αποφάσεις» διαμηνύει το Γραφείο Προέδρου του ΣτΕΣύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε δύο διασκέψεις της, κεκλεισμένων των θυρών, κατά πλειοψηφία, ακυρώνει την απόφαση αυτή, ανάβοντας το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των μεταλλείων χρυσού.

Η απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου -η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στο Νοέμβριο- κάνει δεκτές τις προσφυγές που είχαν κατατεθεί από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής και άλλα σωματεία εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των συμβούλων Επικρατείας έκρινε πως «δεσμεύονται από το σκεπτικό της απόφασης του Ε΄ Τμήματος (3191/2015), σύμφωνο με το οποίο, από μόνο του το γεγονός ότι οι εργαστηριακές δοκιμές των κοιτασμάτων Ολυμπιάδας και Σκουριών δεν έγιναν επιτόπου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, αλλά στο εξωτερικό δεν αρκεί για να αποτελέσει λόγο ανάκλησης της άδειας. Υπενθυμίζεται ότι οι επίμαχες δοκιμές ήταν και ο λόγος που είχε επικαλεστεί στην απόφαση του ο κ. Σκουρλέτης καθώς όπως ανέφερε παραβιάστηκε ο συγκεκριμένος όρος που είχε τεθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν ακριβώς μήνα, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ είχε αποφασίσει, με προσωρινή διαταγή του να θέσει σε λειτουργία και πάλι τα μεταλλεία, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση απόφασης επί της κύριας προσφυγής σταθμίζοντας κυρίως τις οικονομικές επιπτώσεις από τη μη λειτουργία τους για τους εργαζομένους οι οποίοι, όπως επεσήμανε «υφίστανται ανεπανόρθωτη ή πάντως δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη».

Αμέσως, πάντως, μετά τις πληροφορίες από τις διασκέψεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που είδαν το φως της δημοσιότητας, από το Γραφείο Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοινώθηκε ότι «επί των υποθέσεων της εταιρείας ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σχετικές αποφάσεις. Η διάσκεψη των υποθέσεων αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί. Κάθε άλλη είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης