Η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του επικεφαλής του ΓΕΣ από τον απελθόντα αρχηγό, στρατηγό Γεώργιο Καμπά, στον νέο αρχηγό, αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος προς τον απελθόντα αρχηγό ΓΕΣ, κατά τη διάρκεια της επίδοσης των αναμνηστικών δώρων, χαρακτήρισε εντατική, αποδοτική και επωφελή για τις Ένοπλες Δυνάμεις τη μεταξύ τους συνεργασία. Παράλληλα σχολίασε ότι οι δύσκολες αποφάσεις (σ.σ.: στο πλαίσιο των τακτικών κρίσεων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων) αποτελούν επιβράβευση στη λαμπρή πορεία του για τον παραλαμβάνοντα και καταξίωση μιας λαμπρής πορείας για τον παραδίδοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ομιλία του ο κ. Καμπάς αναφέρθηκε στη αξία της χερσαίας συνιστώσας της στρατιωτικής ισχύος η οποία, όπως ανέφερε, μαζί με τους άλλους συντελεστές της, διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας, κάτι που έχει στεφθεί με επιτυχία μέχρι τώρα. Παράλληλα προέτρεψε το προσωπικό η επιχειρησιακή επαγρύπνηση, η διατήρηση υψηλής ετοιμότητας και η συναδελφικότητα να αποτελούν οδοδείκτη του σήμερα που η πατρίδα υποχρεώνεται να διαβεί ατραπούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καμπάς ευχαρίστησε το προσωπικό για το αξιέπαινο έργο που επιτελέσθηκε το οποίο, όπως είπε, έδωσε περισσότερη ώθηση στην επιχειρησιακή ετοιμότητα με συνεχείς ασκήσεις, ενεργοποίηση και χρήση μέσων, βελτίωση της εκπαίδευσης και εφαρμογή κατάλληλου οικονομικού ελιγμού ώστε να τεθούν οι βάσεις για προμήθειες, αναβαθμίσεις μέσων και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. «Κάναμε αρκετά πράγματα, δεν τα ολοκληρώσαμε όλα, αλλά σίγουρα και σε αυτά βάλαμε τις βάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Συνεχίστε με το ίδιο όραμα για το καλό του έθνους μας ιδιαίτερα αυτή την περίοδο».

Ο στρατηγός Γ. Καμπάς χαρακτήρισε πολύ καλό το επίπεδο της συνεργασίας του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Καταλήγοντας ο απελθών αρχηγός ΓΕΣ, έχοντας συμπληρώσει 41 χρόνια στρατιωτικής υπηρεσίας, ευχήθηκε στον νέο αρχηγό να συνεχίσει με επιτυχία το έργο όλων των προκατόχων του εξαντλώντας τη θητεία που η θεσμικότητα της Πολιτείας παρέχει στο αξίωμά του.

Από την πλευρά του ο νέος αρχηγός ΓΕΣ προέτρεψε το προσωπικό να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας του Στρατού καθώς και την παγίωση της άμυνας και της ασφάλειας. «Οδοδείκτης όλων των προσπαθειών σας πρέπει να είναι οι στρατιωτικές αρετές, το ήθος και η αγάπη προς την πατρίδα», προσέθεσε. Ο Χ. Λαλούσης διαβεβαίωσε τους Έλληνες πολίτες για την αποφασιστικότητα και τις δυνατότητες του ελληνικού Στρατού καθώς και την ετοιμότητά του να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα, την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας καθώς και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. «Μοναδικός στόχος αποτελεί πάντα η νίκη στη μάχη της αποτροπής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης