Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Μία Γεωργιανή οικονομική μετανάστρια με την παράνομη δραστηριότητά της κατέδειξε πόσο εύκολα σε καιρούς πανδημίας μπορεί κανείς να διαπεράσει το τείχος προστασίας και να στήσει ένα ανεξέλεγκτο δίκτυο διασποράς του ιού. Ευτυχώς η δράση της συγκεκριμένης γυναίκας κράτησε μόνο δύο μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρ΄ όλα αυτά θα μπορούσε κανείς να αναλογιστεί πόσοι άλλοι Έλληνες πολίτες ή οικονομικοί μετανάστες έχουν σκεφτεί να στήσουν ανάλογα κυκλώματα.

Η ιστορία ξεκινά με τη φαεινή ιδέα της πρωταγωνίστριας του σημερινού ρεπορτάζ να πουλήσει πλαστές βεβαιώσεις αποτελεσμάτων Covid-19 σε συμπατριώτισσές της οι οποίες συνοδεύουν ηλικιωμένα άτομα ή διαμένουν στα σπίτια τους, αλλά και εργάζονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες στα δημόσια νοσοκομεία.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η εν λόγω γυναίκα κατάρτιζε και διένεμε έναντι 10 ευρώ πλαστές βεβαιώσεις αποτελεσμάτων σε μοριακό τεστ ή σε rapid τεστ Covid-19 με αποτέλεσμα «Αρνητικό». Όπως παραδέχθηκε μάλιστα μετά τη σύλληψή της, είχε πουλήσει τουλάχιστον 50 τέτοια πιστοποιητικά. Δηλαδή, με απλά λόγια, ίσως υπάρχουν και δεκάδες περιπτώσεις νοσούντων από Covid που μέσω των εν λόγω βεβαιώσεων διέσπειραν τον ιό και μάλιστα εντός νοσοκομείων, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει μία από τις πλαστές βεβαιώσεις

Η δράση της ωστόσο διακόπηκε έπειτα από την επέμβαση των ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Ρέντη.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 18 Απριλίου, όταν μία 51 ετών γυναίκα προσπάθησε να εισέλθει στο νοσοκομείο της Νίκαιας ως συνοδός ασθενή που νοσηλευόταν, επιδεικνύοντας βεβαίωση αρνητικού μοριακού τεστ με τα στοιχεία 45χρονης, η οποία βρισκόταν μαζί της στο νοσοκομείο.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, τις συνέλαβαν και, όπως διαπιστώθηκε προανακριτικά, την επίμαχη βεβαίωση την είχαν προμηθευτεί από τη βασική κατηγορούμενη, η οποία είναι 31 ετών.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν την 31 ετών κατηγορούμενη και τη συνέλαβαν τη στιγμή που παρέδιδε στη 51 χρόνων γυναίκα την πλαστή βεβαίωση έναντι του χρηματικού ποσού των 10 ευρώ. Οι δύο γυναίκες ήθελαν τις βεβαιώσεις προκειμένου να εισέρχονται στο Κρατικό Νίκαιας, όπου εργάζονται ως συνοδοί ασθενών, με ό,τι συνεπάγεται αυτό τόσο για τους ασθενείς όσο και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι τρεις κατηγορούμενες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημ/κών Πειραιά.

Για την υπόθεση μίλησε στο zougla.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά Σπύρος Λιότσος, ο οποίος συνεχάρη τους συναδέλφους του για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αστυνομικοί λόγω έλλειψης βασικού εξοπλισμού.

Ακούστε τις δηλώσεις του

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης