Ποσό 60.000 ευρώ συγκεντρώθηκε σε έρανο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015, 04:24
Ποσό 60.000 ευρώ συγκεντρώθηκε σε έρανο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης
Το ποσό των 59.414 ευρώ απέφερε στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, ο Έρανος της Αγάπης ο οποίος πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 19 Δεκεμβρίου.

Σε σχετικό μήνυμά του ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, αναφέρει ότι η τοπική Εκκλησία στηρίζεται στους ανθρώπους της, για να φροντίσει όσο μπορεί τους έχοντες ανάγκη. «Παρά την οικονομική κρίση οι κάτοικοι της Μητροπόλεώς μας συνέδραμαν στον φετινό έρανο και έδωσαν από το υστέρημά τους για τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας».

Στο μεταξύ ήδη από τη Δευτέρα διανέμονται από το γενικό φιλόπτωχο ταμείο, σε 360 οικογένειες από το δήμο Σουφλίου μέχρι τη Σαμοθράκη, δέματα με ντόπια κρεατικά και τυροκομικά είδη και άλλα τρόφιμα. Επίσης η μητρόπολη Αλεξανδρούπολης στηρίζει το κεντρικό συσσίτιο απόρων με 9.000 μερίδες φαγητού το μήνα, το κοινωνικό φαρμακείο, το Σταυρίδειο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» με 120 κατάκοιτους και 70 εργαζόμενους, το «Ιωακείμειο» γηροκομείο με 65 ηλικιωμένους και 20 εργαζόμενους, καθώς και το γενικό φιλόπτωχο ταμείο της Μητρόπολης, τα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία και την τράπεζα μεταχειρισμένων ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015, 04:24