Η σχέση ανθρώπων και γερακιών ξεκίνησε πριν από χιλιάδες χρόνια. Όπως μας είπαν οι εκπαιδευτές, οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με την ιερακοτροφία, στη συνέχεια ακολούθησαν οι Μογγόλοι, οι Άραβες και οι υπόλοιποι λαοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι πολύ γνωστό στον τομέα της Ιερακοτροφίας πως το συγκεκριμένο είδος χρησιμοποιείται στο κυνήγι. Στην Ελλάδα απαγορεύεται η ιερακοθηρία, όμως μπορεί κανείς να αναπτύξει μια συντροφική σχέση μαζί τους.

Ενώ τα περισσότερα αρπακτικά είναι μοναχικά, τα Harris Hawk κυνηγούν σε ομάδες, με τα θηλυκά να είναι ισχυρότερα των αρσενικών λόγω μεγέθους και χαρακτήρα.

Όπως μας ανέφερε ο Αναστάσης, τα κουδουνάκια που φορούν στα πόδια τους βοηθούν στο να καταλάβουν που βρίσκεται το γεράκι όπως για παράδειγμα όταν είναι μέσα σε ένα δάσος, μιας και το πέταγμά τους είναι αθόρυβο. Φυσικά προτού πετάξουν τα γεράκια, τους τοποθετούν έναν πομπό πάνω από την ουρά τους και γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή την ακριβή τοποθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οπτική οξύτητα ενός γερακιού είναι οχτώ φορές ανώτερη από του ανθρώπου, επιτρέποντάς του να διακρίνει ακόμα και την πιο μικρή λεία από πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Πατήστε εδώ για να δείτε στο βίντεο όλα όσα μας είπαν ο Αναστάσης Μπακιρλής και ο Αντώνης Ντζεγκουτάνης, σχετικά με την συμπεριφορά και την εκπαίδευση του συγκεκριμένου είδους.

Όσον αφορά την εκπαίδευσή τους, το άγριο αρπακτικό μαθαίνει σταδιακά να έρχεται στο γάντι, να τρώει, να φεύγει και να επιστρέφει με το σφύριγμα από όπου και αν βρίσκεται.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε το core με τον Ερμή, το αρσενικό Harris Hawk, το οποίο βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της εκπαίδευσης του, με την εμπιστοσύνη του προς τους εκπαιδευτές να αναπτύσσεται σταδιακά. 

Πατήστε εδώ για να δείτε βήμα βήμα την διαδικασία της εκπαίδευσής του Ερμή!

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο coremag.gr!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης