Την ώρα που η πανδημία αλλάζει άρδην τον χάρτη της επιχειρηματικότητας σε όλη την Κρήτη, «έρχονται» και οι τηλεφωνικές και διαδικτυακές απάτες να δώσουν τη χαριστική βολή σε πολλές επιχειρήσεις.

Με μια συγκλονιστική μαρτυρία ο επιχειρηματίας θύμα τηλεφωνικής απάτης Χαράλαμπος Ιερωνυμάκης από το Ηράκλειο περιέγραψε τη σκοτεινή διαδικασία που μέσω ενός τηλεφώνου τον έκανε να χάσει ένα αρκετά σημαντικό χρηματικό πόσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, οι επιτήδειοι κάλεσαν τον κ. Ιερωνυμάκη και επικαλέστηκαν τραπεζικό οργανισμό για να καταφέρουν να του αποσπάσουν χρήματα, με τον Κρητικό επιχειρηματία να τονίζει στη διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» στην ΚΡΗΤΗ TV τον πειστικό και μελετημένο τρόπο που ακολούθησαν οι απατεώνες για να καταφέρουν να του αποσπάσουν πάνω από 600 ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά. Μάλιστα του ζήτησαν συγκεκριμένα προϊόντα για μηχανήματα που έκαναν συγκεκριμένες εργασίες στο παλιό νεκροταφείο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το κ. Ιερωνυμάκη, οι στοχευμένες και καλά «διαβασμένες» απαντήσεις έπεισαν τον ίδιο και τη λογίστριά του να μπουν σε συγκεκριμένη εφαρμογή για να λάβουν τα χρήματα που τους είχε βάλει ο πελάτης τους. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας οι επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν τον κωδικό και να αρπάξουν πάνω από 650 ευρώ. Μετά την καταγγελία που έκανε ο Κρητικός επιχειρηματίας στην αστυνομία διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα πήγαν σε παραλήπτη στον Ασπρόπυργο και το τηλέφωνο που τον κάλεσε είχε πακιστανικό νούμερο.

Δεύτερη πανομοιότυπη απάτη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το θύμα, όταν απευθύνθηκε στην αστυνομία πληροφορήθηκε και για μια ακόμα πανομοιότυπη απάτη σε κρεοπωλείο του Ηρακλείου όπου άγνωστοι με την ίδια διαδικασία άρπαξαν πάνω από 500 ευρώ, αφού είχε προηγηθεί μια εικονική παραγγελία κρέατος για κοινωνική εκδήλωση.

Δυστυχώς σε επίπεδο Κρήτης έχουν καταγραφεί δεκάδες απάτες, είτε διαδικτυακά, είτε μέσω τηλεφώνoυ, με την αστυνομία να ζητά να προχωρούν σε καταγγελίες, γεγονός που τόνισαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» και ο πρώην διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Γιώργος Παπαπροδρόμου, αλλά και η εκπρόσωπος της safeline.gr στο Ηράκλειο Μελτίνη Χριστοδουλάκη.

 

 

Πηγή: neakriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης