Να «μαζευτούν» κάλεσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ της Χίου όσον αφορά την προβολή του θέματος με το hot-spot μεταναστών και προσφύγων που υπάρχει στο νησί.

Την εφημερίδα «Πολίτης της Χίου» εκπροσώπησε ο ιδιοκτήτης της Νίκος Κατσαράκης και εκεί έγιναν κάποιες προτροπές από τους αρμόδιους υπουργούς προς τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ να λειτουργούν κάπως πιο «μαζεμένα» στην παρουσίαση θεμάτων που αφορούν τους πρόσφυγες και τα hot-spot. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To θέμα εδώ και μερικές ώρες πήρε μεγάλες διαστάσεις στο διαδίκτυο, καθώς ο ρεπόρτερ της εφημερίδας Παντελής Φύκαρης (που δεν ήταν παρών στη συνάντηση, αλλά ενημερώθηκε από σύσκεψη που έγινε μετά στα γραφεία της εφημερίδας) μίλησε σε αθηναϊκό ραδιόφωνο και όπως ισχυρίστηκε στο zougla.gr οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν από διάφορα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης. 

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Παντελή Φύκαρη που μας τόνισε πως ουδέποτε είπε πως τους έγινε κάποιου είδους απαγόρευση από το να μεταδίδουν εικόνες και γεγονότα σχετικά με το έντονο «μεταναστευτικό κύμα» που αντιμετωπίζει η Χίος, και πως τον καλύπτει πλήρως το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εφημερίδα κάνοντας λόγο πως «δεν υπάρχει καμία προσπάθεια φίμωσης από την πλευρά του μέσου όπου εργάζεται ή της κυβέρνησης».

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εφημερίδα «Πολίτης» Χίου γίνεται λόγος πως απλώς τα κυβερνητικά
στελέχη: «Μετέφεραν την άποψη ότι τα τοπικά Μέσα θα πρέπει να κρατούν χαμηλότερους τόνους και επιχείρησαν να τα πείσουν να ενστερνιστούν την κυβερνητική απόφαση για νέα δομή στο νησί, ειδάλλως η απόρριψη της από την τοπική κοινωνία θα διατηρήσει την κατάσταση ως έχει. Την ίδια άποψη καλλιεργούν συστηματικά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου. Ωστόσο καμία παρέμβαση επί του δημοσιογραφικού έργου έγινε, για αυτό άλλωστε και οι Χιώτες δημοσιογράφοι στα ρεπορτάζ τους από τη συνέντευξη δεν πείσθηκαν από τις κυβερνητικές απόψεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To δελτίο Τύπου της εφημερίδας 


Το zougla.gr επικοινώνησε με τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Νίκο Γεωργούλη ο οποίος δικαιολόγησε την προτροπή για «μάζεμα» από τους αρμόδιους υπουργούς ως μια συμβουλή για να μην δυσφημείται με την προβολή αρνητικών εικόνων το νησί στο εξωτερικό. Το πρόβλημα μας τόνισε πως είναι τι δεσμεύσεις έχουν πάρει για το θέμα των μεταναστών η κυβέρνηση έναντι των εταίρων μας αφού είναι έτοιμη να δημιουργήσει και δεύτερο hot-spot στο νησί και τι θα γίνει με το φλέγον θέμα των προσφύγων γενικά σε  στα νησιά μας αλλά  και κατά επέκταση σε όλη την Ελλάδα.

Το σχόλιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής:

Αυτό είναι το δικό μας ρεπορτάζ για το θέμα που έχει ανακύψει, τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης