Σε αντίθεση με άλλους χιονιάδες, όπου η Δυτική Αττική πλήττεται με σφοδρότητα, αυτή τη φορά παρουσιάζει πολύ πιο ήπια κατάσταση, σε σχέση με άλλες περιοχές του νομού, ακόμη και σε σχέση με δήμους εντός του λεκανοπεδίου. Στην Ελευσίνα και στη Μαγούλα η αντιμετώπιση της κακοκαιρίας δεν παρουσίασε μεγάλα προβλήματα, τα μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας επιχειρούσαν και τη νύχτα κι έτσι οι βασικές οδικές αρτηρίες παρέμειναν ανοιχτές από τις πρωινές ώρες και δεν σταμάτησε η προσβασιμότητα προς κεντρικά σημεία, αλλά και προς το Θριάσιο νοσοκομείο, το οποίο μάλιστα χτες διανυκτέρευε.

«Από την έναρξη των φαινομένων, ήμασταν στην πρώτη γραμμή με στόχο την ασφάλεια των πολιτών. Πέρα από τις διακοπές ρεύματος στη Μαγούλα, οι οποίες και αποκαταστάθηκαν το βράδυ από τη ΔΕΔΔΗΕ, ο δήμος μας δεν αντιμετώπισε προβλήματα και το οδικό δίκτυο παρέμεινε προσβάσιμο», λέει ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου και προσθέτει: «Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του δήμου, που ξεπέρασαν τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια των φαινομένων και επιχειρούσαν όλο το βράδυ σε Ελευσίνα και Μαγούλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά και στον Ασπρόπυργο δεν αναφέρθηκαν σοβαρά προβλήματα. Τα συνεργεία εργάζονταν κι εδώ ασταμάτητα, ο κεντρικός άξονας παρέμεινε ανοιχτός και πλέον ο αποχιονισμός συνεχίζεται σε μικρότερους δρόμους, αλλά και γύρω από τις σχολικές μονάδες. Η Κοινωνική Υπηρεσία και οι κοινωνικές δομές του δήμου υποστήριξαν όποιον πολίτη ζήτησε τη συνδρομή τους, ενώ υπήρξε πρόβλεψη και για τις περιπτώσεις εκείνες όπου κάποιοι πολίτες έπρεπε να μεταβούν για αιμοκάθαρση.

Πάντως, ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου τονίζει: «Το γεγονός ότι αντιμετωπίστηκε επιτυχώς η κακοκαιρία δεν μας καθησυχάζει. Ευχαριστώ τους συνεργάτες και το προσωπικό για την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους».

Και οι δύο δήμοι, Ελευσίνας και Ασπροπύργου, ήταν από αυτούς που μερίμνησαν και για τα αδέσποτα ζώα, καθώς μοίρασαν τροφή σε διάφορα σημεία της πόλης τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, μεγάλο όγκο χιονιού δέχθηκε όπως πάντα η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Ειδικά τα Βίλια και οι Ερυθρές γέμισαν από χιόνι, όμως κι εδώ η κατάσταση παρέμεινε από την πρώτη ημέρα διαχειρίσιμη, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης.

Τώρα, η προσπάθεια της δημοτικής Αρχής έχει επικεντρωθεί ακριβώς σε αυτές τις δύο δημοτικές ενότητες, τα Βίλια και τις Ερυθρές, ώστε να καθαρίσουν κι εκεί οι δρόμοι. Πρόβλημα ηλεκτροδότησης που παρουσιάστηκε για ένα διάστημα στο Αλεποχώρι, έχει αποκατασταθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης