Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις γύρω από την αυτοκτονία της 14χρονης, η οποία επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή της την Πέμπτη, πέφτοντας στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, στις 9 Μαΐου 2019 το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε αναφορά στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS από πολίτη, ο οποίος είχε υποψιαστεί τη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης από ενήλικο άτομο, περίπου 40 ετών.

Σύμφωνα με την αναφορά, η 14χρονη είχε ιδωθεί επανειλημμένα να βρίσκεται μαζί με τον συγκεκριμένο άνδρα και να συχνάζει στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή. Επίσης, σύμφωνα με την αναφορά, η ανήλικη κοπέλα είχε ιδωθεί να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου ατόμου από πλατεία της περιοχής, ενώ ο πολίτης ενημέρωσε για δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του 14χρονου κοριτσιού και του ενήλικα, τα οποία παρέπεμπαν στην ύπαρξη σχέσης εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησής της από τον συγκεκριμένο ενήλικο άνδρα.

Άμεσα, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε για την αναφορά τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας, και έφερε σε επικοινωνία τον πολίτη που έκανε την αναφορά με τους αρμόδιους αξιωματικούς για την περαιτέρω διερεύνηση του περιεχομένου της.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, το τελευταίο κεφάλαιο της τραγωδίας γράφτηκε χθες με την αυτοκτονία της ανήλικης. Οι γονείς του κοριτσιού, μόλις έμαθαν το τραγικό περιστατικό, μετέβησαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σε κατάσταση σοκ. «Επιθυμώ την ποινική του δίωξη. Αυτός είναι υπεύθυνος για ό,τι συνέβη στο παιδί μου» φέρεται να είπε η μητέρα της 14χρονης.

Ο «γόης» και η πρώτη σχέση του με ανήλικη

Ο 43χρονος, ο οποίος κρατείται, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, δεν ήταν η πρώτη φορά που διατηρούσε σχέση με ανήλικες. Πριν από ενάμιση χρόνο, είχε γνωρίσει μια φίλη της κόρης του, με την οποία είχε ολοκληρωμένη σχέση ενώ εκείνη δεν είχε «κλείσει» τα 14 της χρόνια. Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι είχαν δει κι άλλα ανήλικα κορίτσια στο κατάστημα του 43χρονου, θεωρώντας πως πρόκειται για φίλες της κόρης του. 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τέτοιες πράξεις θεωρούνται κακουργηματικού χαρακτήρα και τη Δευτέρα θα δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή. Όπως διαπιστώθηκε, ο 43χρονος έπαιρνε την κόρη του και τη φίλη της και πήγαιναν πότε σε λούνα παρκ και πότε σε κινηματογράφο. Όταν επέστρεφαν στο σπίτι και η κόρη του κοιμόταν, τότε προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις με την…13χρονη τότε, ενώ δεν δίσταζε να τη φωτογραφίζει με το κινητό του τηλέφωνο.

Την υπόθεση της αυτοκτονίας του νεαρού κοριτσιού διαχειρίζεται η Ασφάλεια του Πειραιά, ενώ δεν αποκλείεται ο ανακριτής να ζητήσει τη συγχώνευση των δύο υποθέσεων, της ασέλγειας σε βάρος της ανήλικης και της αυτοκτονίας. Χθες στον 43χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου, κάτω των 14 ετών, κατάχρηση σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης