Στον απόηχο της δολοφονίας της 33χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, σφοδρή κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη μητέρα της άτυχης κοπέλας και τον ιερέα του νεκροταφείου, με αφορμή το μνημόσυνο για τους εννέα μήνες από τον χαμό της.

«Χορός» μηνύσεων και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων έχει ξεκινήσει από τη μητέρα της Δώρας Ζέμπερη και τον ιερέα, με εκατέρωθεν κατηγορίες για επιθετική και… αψυχολόγητη συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χορός» μηνύσεων και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων έχει ξεκινήσει από τη μητέρα της Δώρας Ζέμπερη και τον ιερέα, με εκατέρωθεν κατηγορίες για επιθετική συμπεριφοράΌλα άρχισαν στις 17 Ιουνίου, όταν κατά τη διάρκεια της τελετής στον ιερό ναό εντός του νεκροταφείου για το εννεάμηνο μνημόσυνο της εφοριακού, η μητέρα της διαπληκτίστηκε με τον ιερέα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στο χέρι και στον αυχένα.

Η οικογένεια καταγγέλλει ότι μετά τον θάνατο της 33χρονης ο ιερέας είχε πάντα επιθετική συμπεριφορά απέναντί τους, ενώ εκείνη την ημέρα χτύπησε τη μητέρα της Δώρας με μία ομπρέλα, βρίζοντας αυτή και τα παιδιά της.

Έκτοτε μητέρα και ιερέας βρέθηκαν «αντιμέτωποι» με μηνύσεις που κατέθεσαν ο ένας εναντίον του άλλου για σωματική βλάβη και εξύβριση, αλλά και ασφαλιστικά μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει η μητέρα και η αδελφή της Δώρας προκειμένου να μην τους… πλησιάζει ο ιερέας όταν επισκέπτονται το μνήμα της 33χρονης, αλλά και για να μην ξαναβγεί… σε τηλεοπτική εκπομπή για την υπόθεση αυτή. Ωστόσο, και ο ιερέας έχει καταθέσει ανάλογη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να μην τον πλησιάζει η… οικογένεια της Δώρας.

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσε μια οικογενειακή φίλη της πλευράς Ζέμπερη, η οποία χαρακτήρισε… εμμονικό τον ιερέα με τη Δώρα, καθώς πηγαίνει συχνά πάνω από τον τάφο της, ενώ επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό της μητέρας της, ότι «εκείνος της επιτέθηκε με ομπρέλα και την τραυμάτισε σε πολλά σημεία».

Η γυναίκα σχολίασε, μάλιστα, ότι ο ιερέας θίγει την τιμή της οικογένειας και προσβάλλει τη μνήμη της άτυχης κοπέλας, λέγοντας στα κανάλια «ότι της έκανε υποδείξεις να πάει σε γιατρό γιατί είχε ψυχολογικά προβλήματα».

Ακολούθησε η κατάθεση μάρτυρα από την πλευρά του ιερέα. «Τη μέρα εκείνη ήμουν στον ναό, γιατί είχαμε μνημόσυνα. Ήρθαν μητέρα και κόρη, και με ρώτησαν πού είναι ο παπάς. Κάποια στιγμή βλέπω τον ιερέα να τρέχει κι εκείνες από πίσω, τη στιγμή που ξεκινούσε το μνημόσυνο. Τον κυνηγούσαν και του φώναζαν διάφορα… ”δολοφόνε” και τέτοια. Ο κόσμος μέσα στον ναό προσπαθούσε να ηρεμήσει τις γυναίκες. Εκείνος μπήκε στο ιερό και μπήκε και μία από αυτές. Η μητέρα τού επιτέθηκε, του δάγκωσε το δάχτυλο και του τραβούσε τα γένια» περιέγραψε ο μάρτυρας, ο οποίος είναι επόπτης στον δήμο.

Οι δύο πλευρές, πάντως θα ξανασυναντηθούν σύντομα, ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου.
Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης