Video: Νίκος Χριστοφάκης

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έφτασε με τη μηχανή του έξω από το Υπουργείο Υγείας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ, και ζήτησε την ντουντούκα των διαδηλωτών για να τους μιλήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που δεν ήθελε να τον αφήσει να μιλήσει, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε: «Σταμάτα, το βρήκες το υπουργείο αυτήν τη φορά, άσε με να μιλήσω στους εργαζομένους».

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννακός, προσπαθώντας να μπει εντός του χώρου του Υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στις 14/3 και να συναντηθεί με κάποιον υπεύθυνο, μπέρδεψε τις εισόδους.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: Όταν ο συνδικαλιστής έχασε την πόρτα του υπουργείου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια του μηνύματός του προς τους διαδηλωτές ο Παύλος Πολάκης εστίασε στη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία έλεγε πως είναι συμβατό με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο να κάνουν τα νοσοκομεία συμβάσεις με τους εργαζομένους κι όχι με τους εργολάβους.

«Λύσαμε ένα πρόβλημα που διασπάθιζε χρήμα για 30 χρόνια» είπε και πρόσθεσε: «Από χθες έχει φύγει εγκύκλιος στα νοσοκομεία που δίνει εντολή στους διοικητές να συνεχίσουν από εκεί που τους είχαν μπλοκάρει οι δικαστικές προσφυγές».

Αναφερόμενος στα νοσοκομεία που ήδη έχουν συμβάσεις με τους εργαζομένους και στα οποία λήγουν τα 18μηνα όπως στο Δρομοκαΐτειο, τον Άγιο Σάββα και το Ελπίς, οι εργαζόμενοι των οποίων διαμαρτύρονται σήμερα, ο Παύλος Πολάκης είπε: «Όπου τελειώνει το 18μηνο ή η διετία, προκηρύσσονται εκ νέου διαγωνισμοί. Όσοι ήδη εργάζονται μοριοδοτούνται παραπάνω και νομοθετήσαμε πως μπορούν να κάνουν αίτηση πριν λήξει η σύμβασή τους. Αυτοί που διασφαλίζουν τη δουλειά των ανθρώπων είναι αυτό το υπουργείο και αυτή η πολιτική ηγεσία».

Δείτε το video:

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης