Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Δράμας, καθώς 105 εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσούν από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, δύο εργαζόμενοι είναι διασωληνωμένοι και οι 12 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι κατειλημμένες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να καλυφθούν οι βάρδιες, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, επιστρέφουν στη δουλειά τους υπαλλήλους σε 15 ημέρες παρ΄όλο που έχουν συμπτώματα.

Όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, με το που αναχώρησαν για την Αθήνα οι τρεις ασθενείς που ήταν διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο της Δράμας, διασωληνώθηκαν άλλοι 4 ασθενείς, ο ένας διεκομίσθη και οι τρεις παραμένουν στις χειρουργικές αίθουσες.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 136 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ το νοσοκομείο διαθέτει 140 κλίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το οξυγόνο δεν επαρκεί όπως και σε πολλά νοσοκομεία αφού οι ανάγκες αυξήθηκαν κατά πολύ, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι η ανάπτυξη των κλινικών κορωνοϊού γίνεται χωρίς κανένα σχεδιασμό με αποτέλεσμα να υπάρχει διασπορά του ιού. Σε όλους τους ορόφους του νοσοκομείου ισόγειο, πρώτο, δεύτερο συνυπάρχουν κλινικές κορωνοϊού με άλλες κλινικές ή υπηρεσίες του νοσοκομείου. Χρησιμοποιούν ίδιους διαδρόμους, ίδια ασανσέρ, σε πολλές περιπτώσεις ίδια είσοδο. Μάλιστα στο δεύτερο οι ασθενείς που καταλήγουν  περνάνε μέσα από τις διοικητικές υπηρεσίες,  τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

S.O.S εκπέμπει ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου

Με μόλις τέσσερις γιατρούς λειτουργεί η παθολογική κλινική και τα τρία τμήματα κορωνοϊού του νοσοκομείου Δράμας καθώς 105 γιατροί και νοσηλευτές νοσούν από κορωνοϊό, όπως τονίζει και ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου.

«Συνολικά 105 εργαζόμενοι είναι εκτός εργασίας γιατί νοσούν. Είναι 80 νοσηλευτές ιατρικό παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό και 25 γιατροί», τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Ιωάννης Παπαδόπουλος ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε ότι έχουν χάσει και έναν συνάδελφό τους από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή υπηρετούν τέσσερις γιατροί παθολόγοι από τους οποίους οι δύο είναι επίσης εκτός γιατί νοσούν. «Έχουμε μείνει με δύο παθολόγους ένα πνευμονολόγο και έναν που ήρθε να ενισχύσει το νοσοκομείο», είπε.

Το νοσοκομείο έχει 240 κλίνες από τις όποιες οι 140 έχουν μετατραπεί σε covid.

Υπάρχουν 12 κρεβάτια εντατικής θεραπείας τα οποία είναι κατειλημμένα και λόγω ανάγκης έχουν δημιουργηθεί και τέσσερα κρεβάτια αυξημένης φροντίδας μέσα στα χειρουργεία ως «αναμονή» μέχρι να βρεθεί κάποιο κρεβάτι.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο ένας στους τέσσερις πολίτες της Δράμας που κάνει τεστ βρίσκεται θετικός ένα ποσοστό αρκετά μεγάλο σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό. «Η δράμα είναι ένας από τους νομούς που δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση της πανδημίας», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή: thestival.gr, thessnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης