Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Βουνών, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 14:30, ξεκίνησε ποδηλατοπορεία, με σημείο αφετηρίας το Πάρκο Ερμού και Πειραιώς. Σκοπός της, η ανάδειξη «της ανάγκης προστασίας κάθε σπιθαμής γης που απειλείται από όσους τοποθετούν τα κέρδη των εταιρειών πάνω από την ποιότητα ζωής του ανθρώπου και όλων των έμβιων πλασμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο συγκέντρωσης των ποδηλατών μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες διέκοψαν την ποδηλατοπορεία στην Πειραιώς για να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όσους συμμετέχουν, ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, οι αστυνομικοί ζητούν από τους ποδηλάτες τα απαιτούμενα έγγραφα-μηνύματα στο πλαίσιο των κανονισμών που έχουν επιβληθεί, ενώ αρκετοί από αυτούς φορούν μάσκες, αλλά και ρούχα με στάμπες που αναγράφουν «Τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας».

Η ποδηλατοπορεία δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, καθώς διαλύθηκε από τους αστυνομικούς έπειτα από τους ελέγχους, στους οποίους δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με τα μέτρα μετακίνησης, ενώ σημειώθηκε και «κυνηγητό», καθώς μερικοί από τους ποδηλάτες διέφυγαν προς την πλατεία στο Γκάζι, όπου περικυκλώθηκαν από τους αστυνομικούς και τελικά κινήθηκαν προς το Μουσείο Μπενάκη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την κάμερα της Ζούγκλας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η 11η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2003 ως Παγκόσμια Ημέρα Βουνού για να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο και την επίδραση του βουνού στη ζωή των ανθρώπων και ως υπενθύμιση στη διεθνή κοινότητα για την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης