Εν καιρώ κρίσης αλλά και για λόγους υγείας, ολοένα και περισσότεροι πολίτες χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς. Συχνές είναι οι επισκευές παλαιών ποδηλάτων, που σε ορισμένες περιπτώσεις ανάγονται στις δεκαετίες του ’30 και του ’40, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν και πάλι εν έτει 2014.

Παλιά ποδήλατα – αντίκες, εικοσαετίας και πλέον, ανασύρονται κυριολεκτικά από τις αποθήκες Βολιωτών, περνώντας από τον παππού στο εγγονό, για συλλεκτικούς, συναισθηματικούς, αλλά και πρακτικούς λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι ευδιάκριτο κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια και στον Βόλο, όπου αρκετοί κάτοικοι, κάθε ηλικίας, προχωρούν στην αξιοποίηση δίτροχων μέσων μεταφοράς, που ήταν για πολλά χρόνια σε αχρηστία.

Την ίδια στιγμή, το ποδήλατο, ως μέσο μεταφοράς, κερδίζει διαρκώς έδαφος και όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Γιώργος Πολύζος, ιδιοκτήτης καταστήματος ποδηλάτων: «οι πωλήσεις είναι σε γενικές γραμμές σταθερές, ενώ παρουσιάζει αύξηση το γυναικείο ποδήλατο».

Πρακτικοί λόγοι καθιστούν εξαιρετικά δημοφιλές το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς, τόσο για τους μαθητές, τους φοιτητές, αλλά και για αρκετούς επαγγελματίες, οι οποίοι υιοθετούν την άσκηση στην καθημερινότητά τους. Οι χομπίστες δείχνουν σαφώς την προτίμησή τους στο συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς, αναζητώντας με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παλιά ποδήλατα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γενικώς, ποδήλατα που ήταν σε αχρηστία, βγαίνουν πλέον από τις αποθήκες, τα διορθώνουν και τα χρησιμοποιούν οι κάτοχοί τους», αναφέρει ο Βολιώτης έμπορος, ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στις πωλήσεις και το σέρβις ποδηλάτων.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και το μέλλον του κλάδου, ο κ. Πολύζος επισημαίνει ότι: «η κρίση υπάρχει παντού και επηρεάζει όλα τα επαγγέλματα, χωρίς να εξαιρείται κανείς. Η οικονομική δυνατότητα του κόσμου, προσθέτει ο ίδιος, είναι πολύ περιορισμένη και οι αγορές γίνονται με σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας».

Πηγή: taxydromos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης