ΠΝΟ: Κανονικά από την Παρασκευή το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 14:13
ΠΝΟ: Κανονικά από την Παρασκευή το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων
Τη μη περαιτέρω κλιμάκωση της απεργιακής κινητοποίησης αποφάσισε η πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε την Πέμπτη το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, από αύριο στις 06.00 τα ξημερώματα και μετά, τα δρομολόγια των πλοίων θα γίνονται κανονικά.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΠΝΟ τονίζει: «Αναμένουμε αναλυτικά τις γραπτές θέσεις και διευκρινίσεις του υπουργού Ναυτιλίας, ούτως ώστε, αφού μελετηθούν και εκτιμηθούν από τη Διοίκηση, να καθορισθεί η περαιτέρω αγωνιστική μας πορεία».

Η ΠΝΟ είχε προχωρήσει από την Τετάρτη το πρωί 18 Απριλίου σε δύο 24ωρες συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τη διενέργεια ενδομεταφορών από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων, και ζητεί την κατάργηση του νόμου για τις ειδικές μειωμένες συνθέσεις και την υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η ΠΝΟ στην ανακοίνωσή της ζητεί από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να λάβει σοβαρά υπ' όψιν τα αιτήματα των ναυτικών, προσθέτοντας ότι είναι «πανέτοιμοι για νέους αγώνες όπου και όταν χρειασθεί για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Πολλές εταιρείες έχουν προχωρήσει ήδη σε αλλαγές και τροποποιήσεις δρομολογίων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, μετά την ανακοίνωση της ΠΝΟ για μη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 16:10